El servei d’assessorament al fondeig del Govern balear comença tard i malament

El servei d’assessorament al fondeig del Govern balear comença tard i malament

L’empresa Solrac Plus Inversions i Serveis SL, que per un preu de 177 mil euros ha guanyat el concurs per prestar la vigilància de la posidònia al nostre litoral, ha començat amb mal peu.

De les cinc barques d’assistència al fondeig que han de fer feina a la nostra illa, ahir només n’operaren dos i fou a partir de ben entrada la tarda. Durant el matí, dos de les neumàtiques destinades a aquest servei estigueren fondejades a l’estany des Peix, i almenys una d’elles amarrada a un pes de ciment, una pràctica no permesa a l’estany especialment per embarcacions que portin a terme una activitat lucrativa, com és el cas.

A més, durant el matí i el migdia, els patrons que a través del canal 68 VHF sol·licitaven assistència al fondeig per no danyar la posidònia reberen el silenci total com a resposta. De fet, els empleats de l’empresa concessionària que havien de fer aquesta tasca no estaven navegant ahir de matí ni atenent a les cridades de ràdio, sinó rebent formació sobre assessorament al fondeig.

El Govern balear indicà a Ràdio Illa que no ha pogut supervisar el compliment del contracte establert amb l’empresa, perquè durant tot el dia d’ahir no pogué contactar amb els responsables del servei. De moment, l’executiu autonòmic no ha concretat si demanarà responsabilitats per l’incompliment del contracte de supervisió de fondejos al litoral de Formentera, que recordam, enguany ha de cobrir la costa des de Cala Saona fins a s’Espalmador i des de l’illot cap as Caló de Sant Agustí.

 

About Author

Comments are closed.

background