TOP
Fragment del cartell que anuncia la campanya del Sindicat d’Inquilines.

El Sindicat d’Inquilines convoca una vaga de lloguers

Sindicat d’Inquilines d’Eivissa i Formentera se suma a la campanya estatal i ha fet una crida a “la vaga de lloguers” davant del que considera un “abandonament governamental de les persones arrendatàries afectades per la crisi del covid-19″.
El sindicat assenyala que fa setmanes que adverteix que “a partir de l’1 d’abril començarà una cascada d’impagaments de lloguers massiva que desembocarà en una nova crisi d’habitatge”. Per això ha “denunciat i exigit al Govern que suspengui el pagament dels lloguers per a les persones que han vist els seus ingressos reduïts o els han perdut a causa de la crisi”. Segons l’entitat d’inquilins, “aquesta és l’única manera d’evitar una altra crisi social”.

“Ignorats pel Govern de Sánchez”
El Sindicat indica que “el Govern central ignora les demandes de suspensió del pagament de lloguers. És més: totes les rendes immobiliàries se segueixen cobrant a preu d’or, com si l’economia no s’hagués paralitzat, i aboca a milers de persones a endeutar-se per poder pagar-les”.
L’organització d’inquilines afirma que “davant d’això, l’única resposta possible és convocar una vaga de lloguers de les famílies, petits comerciants i autònoms afectats per la crisi del coronavirus”. Amb el lema “si no cobrem, no paguem” i “Si l’economia productiva s’atura, l’economia rendista també”.
Així mateix el sindicat apunta que “en molts casos, els impagaments són inevitables i es donaran l’1 d’abril independentment del que fem”.
L’entitat ha anunciat que “la vaga de lloguers durarà tant de temps com sigui necessari fins que el Govern suspengui el pagament per a les persones afectades per la crisi del coronavirus”.

Propietaris que depenen de la renda 
Així mateix, el sindicat declara que no permetrà que “els costos econòmics de suspendre el pagament dels lloguers recaiguin sobre l’Estat ni sobre els arrendadors que necessitin l’ingrés del lloguer per cobrir les seves necessitats bàsiques”. En canvi, l’entitat considera que “les entitats financeres i els grans arrendadors també han de col·laborar davant aquesta situació, i que els costos de la crisi no poden recaure en exclusiva sobre les famílies i sobre l’Estat”.
“En el cas dels petits propietaris que depenguin de la renda del seu inquilí per arribar a final de mes” el sindicat exigeix “que s’estableixi una renda bàsica de l’Estat”.
A més la plataforma d’inquilins ha “llançat una Caixa de Resistència per dotar les persones que se sumin a la vaga d’una major cobertura col·lectiva”. El sindicat afegeix: “Cridem a totes les persones que no estan en risc de perdre la casa a què donin suport a les persones en vaga i col·laborin amb la caixa de resistència que es llança a través de la campanya de degoteig“.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES