El Sindicat d’Inquilines d’Eivissa i Formentera declara la «guerra» als preus de lloguer abusius

Ahir es formalitzà la constitució del nou Sindicat d’Inquilines d’Eivissa i Formentera, una entitat que neix, segons indica en nota de premsa, per «declarar la guerra als desnonaments silenciosos, als preus abusius, a les persones especuladores i als mafiosos».

Estat d’emergència
Una de les primeres exigències del sindicat d’inquilines pitiús és l’aplicació immediata del decret habitacional, que segons van declarar «és una emergència i ja fa dos anys que està aturat». També demanen «la cessió immediata de tots els pisos buits en mans de grans propietaris i l’expropiació», en cas que sigui necessari, d’aquests habitatges. A més, l’entitat reclama «el lloguer social dels habitatges que estan a la venda en règim de protecció oficial» i als quals ara mateix «només poden accedir les persones riques, donat el seu alt preu» i la regularització dels preus de lloguer i la reducció de les fiances«.

Obligació d’oferir llocs de feina amb allotjament
El Sindicat d’Inquilines d’Eivissa i Formentera reclama «el retorn de l’article 31 del conveni d’hostaleria» que, segons el comunicat, «obliga els empresaris a oferir allotjament als seus treballadors i la creació d’un cos d’inspectors dedicat no només als lloguers turístics i que se’l doti del nombre d’empleats d’acord amb la realitat de l’illa». El sindicat conclou que arriba «després d’anys de robatoris, humiliació i maltractament», i afegeix: «La justícia, que en comptes d’ajudar ens ha abandonat, ens utilitza com a propaganda política, per aconseguir titulars fàcils».

About Author

Comments are closed.

background