TOP
Captura del vídeo dones al món rural. CIF

‘El valor dels treballs invisibles de les dones a la Formentera del segle XX’ guanya la primera beca d’Igualtat del Consell

El projecte ‘El valor dels treballs invisibles de les dones a la Formentera del segle XX. Referents de pràctiques per la sostenibilitat de la vida’, de les investigadores Mònica Grau Sarabia i Stella Mally ha estat el guanyador de la primera beca d’investigació d’Igualtat que concedeix el Consell. La beca està dotada amb 8.000 euros.

Reconèixer la importància de la dona a la societat formentera
La presidenta i consellera d’Igualtat, Ana Juan, ha destacat que “l’objectiu d’impulsar per primera volta aquesta beca és reconèixer, a través de la investigació i el coneixement científic, la importància de la dona a la societat formentera”. Juan ha subratllat que els resultats d’aquest estudi “ens han de servir de punt de partida per aconseguir una societat més igualitària a l’illa”.

Tal com recull la memòria del projecte, “tenint en compte que el problema és que els treballs de sostenibilitat de la vida que han realitzat tradicionalment les dones han estat invisibilitats i no s’han reconegut, el propòsit d’aquesta recerca és visibilitzar i posar en valor les pràctiques econòmiques que han realitzat les dones a Formentera per garantir el benestar i que han permès el progrés”.
Les pràctiques analitzades en aquest projecte han estat les següents: la relació i utilització dels recursos naturals (aigua, terra, animals), l’agricultura, la pesca, la ramaderia, el turisme, la cura de les persones i la criança.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES