TOP
Imatge aèria de la sortida de la prova. Arxiu

El X Triatló Illa de Formentera reunirà demà més de 300 atletes as Pujols

És Pujols acollirà demà dissabte el X Triatló Illa de Formentera en les modalitats Esprint i Olímpic, una prova que s’ha consolidat en el calendari estatal de triatlons i que en aquesta edició reunirà més de 300 atletes locals, estatals i internacionals, molts dels quals trien Formentera per a posar punt final a la seva temporada aprofitant les excel·lents condicions de l’aigua de la mar i una temperatura agradable en plena tardor.

La prova torna a disputar-se en dues modalitats, en funció de la distància recorreguda pels participants. En la modalitat Esprint, la sortida del qual es donarà a les 14.15 h i en la qual també es podrà competir per equips, els atletes hauran de recórrer 750 metres nedant, 20 quilòmetres amb bicicleta i 5 quilòmetres de carrera a peu. La competició en la modalitat Olímpic començarà a les 16 h i els participants afrontaran 1.500 metres nedant, 40 quilòmetres amb bicicleta i 10 quilòmetres corrent.

Com en edicions precedents, la plaça d’Europa des Pujols tornarà a ser l’epicentre de la prova. Serà el punt on començarà i acabarà la competició i on estaran situats els boxs per al canvi de cada esport. També hi haurà les carpes de l’organització, on els participants podran retirar els seus dorsals entre les 9.30 i 13.30 h de demà dissabte. Cal recordar que també s’admetran inscripcions presencials a la prova, de 9.30 a 12.00 h, a la mateixa zona.

Aquest matí ha tingut lloc la presentació oficial d’aquesta emblemàtica prova, amb l’assistència del president del Consell de Formentera, Llorenç Córdoba, dels consellers de Turisme i Esports, Artal Mayans i Javie Tur respectivament, del director de l’empresa organitzadora de la prova Unisport Consulting, Manuel Hernández, i del director comercial de Trasmapi, Francesco Bellini.

Llorenç Córdoba ha manifestat la seva satisfacció com a responsable de la institució que, gràcies a aquesta prova, els participants i acompanyants dels esportistes “puguin conèixer una Formentera més tranquil·la, més autèntica, i en una època com és la tardor que, juntament amb la primavera, ofereix unes condicions climàtiques extraordinàries per a les proves esportives”. Ha insistit al seu torn que des del Consell “volem donar continuïtat a l’impuls de l’esport a la nostra illa perquè entenem, i som molt conscients, que és una manera molt natural i sostenible d’acostar-se als nostres costums, les nostres tradicions i a la nostra manera de viure, molt vinculada amb la natura”. El president Córdoba ha animat finalment als participants i als seus acompanyants a descobrir l’illa “perquè tots junts, amb el vostre esforç i la vostra companyia, contribuïm a difondre la nostra illa per tot el món”.

Manuel Hernández, director general d’Unisport Consulting, ha subratllat “el compromís de Formentera i de les institucions de l’illa amb l’esport i amb proves com aquesta o la 1/2 Marató, que posen a l’illa al mapa de les grans competicions esportives”. I ha afegit que Formentera “és un escenari natural únic per a aquesta mena d’esdeveniments, i per això cada any tenim una destacada participació”. De moment, hi ha més de 300 atletes inscrits, xifra que pot incrementar-se perquè demà dissabte fins al migdia s’admetran inscripcions presencials a la sortida de la prova.

Talls de trànsit
Per a la prova d’aquest dissabte, es tallarà al trànsit entre les 13.15 h i les 18.30 h als carrers de s’Espalmador (des de l’hotel Sa Volta fins a la rotonda de sortida a la Savina), s’Aigua Dolça, Roca Plana i Punta Prima, així com la carretera PM 820-2 des de la rotonda de sortida fins a l’entrada a la Savina. Així mateix, quedarà prohibit l’estacionament de vehicles entre les 08 i les 20 h als carrers de s’Espalmador, s’Aigua Dolça i Punta Prima.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES