TOP
La mare, Jamyla, amb n’Ela i la llevadora Raquel Navarro. Foto: ASEIF.

Ela, la primera formenterera de l’any, neix de part natural

Ela Giménez Mercado ha set la primera formenterera de l’any nou. Ha nascut amb un pes de 3.340 grams, de part natural i sense anestèsia epidural, a les 12.14 h a l’Hospital de Formentera. Els seus pares, Jamyla Mercado i Federico Giménez de nacionalitat argentina, són positius en covid, però això no ha impedit que el part s’hagi produït amb normalitat i s’hagi pogut dur a terme la pràctica del pell amb pell de la mare amb el nadó, tal com recullen els protocols actuals.
Tant la mare com el nadó es troben bé i està previst que siguin traslladats a l’Hospital Can Misses en helicòpter per al seu control i seguiment. L’equip que ha atès el part ha estat format per la matrona Raquel Navarro, la infermera Zoraida Delgado, la tècnica en cures d’infermeria Cristina Escandell i la ginecòloga Andrea Safont.
Poc abans de l’arribada de la primera formenterera de 2022, a les 10.57 h s’ha produït el primer part a les Illes Pitiüses. Es tracta d’Unai García Gràcia que ha nascut de part natural, sense anestèsia obstètrica epidural, a l’hospital Can Misses d’Eivissa, amb un pes de 3.220 grams. És el segon fill de Raúl García, natural de Santa Eulària des Riu, i Vanessa Gracia, nascuda a Guipúscoa (Euskadi). El part ha estat atès per la llevadora Rebeca Hernández. La mare i el nadó es troben en perfecte estat i descansen a l’habitació de la Unitat d’Hospitalització de Maternitat.

Compartir

PROGRAMES