TOP
La Salvamar Acrux ha rescatat els 12 immigrants.

Els 12 immigrants interceptats ingressaran al CIE i seran repatriats

Una barca provinent del Nord d’Àfrica que transportava “12 adults d’origen algerià” ha set interceptada aquesta mitjanit, en aigües al sud-est de Formentera, segons ha informat la Delegació del Govern, que no ha aclarit si a bord hi havia dones. D’altra banda, durant la matinada s’han localitzat dues barques més prop de Mallorca, amb 33 persones a bord.
Pel que fa a la barca interceptada a Formentera, Salvament Marítim ha indicat a Ràdio Illa que els mateixos navegants han cridat als serveis d’emergència. L’helicòpter de Salvament Helimer 221, que a les 22 h ja rastrejava la zona, ha acabat localitzant l’embarcació i la Salvamar Acrux ha procedit al seu rescat a les 00.03 hores.

Detenció, CIE i devolució
Les persones immigrades foren traslladades directament fins al port d’Eivissa, on després de rebre un control sanitari i una primera assistència per part de Creu Roja han set detingudes per arribada irregular i han quedat sota la custòdia de la Policia Nacional, que té un termini màxim de 72 hores per tramitar el seu expedient de devolució. Posteriorment, els arrestats se sotmetran a proves covid i, una vegada hagin obtingut un resultat negatiu o hagin guardat el preceptiu confinament, poden quedar en llibertat o ser ingressats en un Centre d’Internament d’Estrangers (CIE), des d’on es procediria a la seva repatriació.
En el cas dels interceptats a Formentera, la Delegació del Govern ha informat que hi ha places disponibles en els CIE. D’aquesta manera, els detinguts seran posats a disposició del jutge, que ordenarà el seu ingrés en un CIE un màxim de 60 dies. L’Estat té aquest termini per organitzar un vol de repatriació fins a Algèria, ara que Espanya ha reactivat l’acord per a les devolucions amb el país nord-africà.
Des de principis d’any s’ha registrat l’arribada a aigües o territori formenterer de 482 persones en situació irregular.

Compartir

PROGRAMES