TOP
Els gats sense amo són habituals en els entorns rurals de Formentera.

Els animalistes denuncien l’enverinament de gats a Formentera

L’associació Acción Francisco ha registrat davant de la Guàrdia Civil una denúncia per l’enverinament d’un gat i la desaparició o mort d’altres 18 en circumstàncies estranyes, tal com avançà a Ràdio Illa el veterinari Wolfram Heissenberg la passada setmana. El veterinari i col·laborador d’Acción Francisco declarà que “no poden morir en tan poc temps tants gats d’una sola comunitat” i afegí que sospitava que “hi havia la mà d’un ésser humà”. Uns indicis que va confirmar amb l’autòpsia quan va enviar teixit [d’un gat mort en estranyes circumstàncies] i es va detectar presència de “líquid anticongelant, que és altament tòxic pels ronyons”. La ingesta d’aquest producte provoca que la pressió sanguínia caigui “a zero i la temperatura baixi”, causant “una mort horrible”.
Acción Francisco assegura que després de la publicació a les xarxes socials d’alguns enverinaments han sorgit altres casos de morts estranyes i desaparicions de felins, localitzades a la zona de Migjorn i es Ca Marí: prop del Restaurant Real Playa, la subestació elèctrica, el restaurant La Tortuga i la torre del pi des Català.

Zona amb precedents
A més l’entitat assenyala que a la mateixa àrea ja s’havien detectat agressions greus als animals temps ençà. Així, a finals de setembre passat es van trobar quatre cadells de gat dins d’un contenidor d’escombraries empastifats amb cola i el 2017 es va denunciar el cas de dos cans morts amb signes clars de tortura.
Els animalistes indiquen que també a les proximitats de Sant Francesc, prop del restaurant Pin Por, s’ha detectat la desaparició de 9 gats més, sense que s’hagin trobat els cossos.

Tríptic del Govern que assenyala els gats
Per aquests motius Acción Francisco demana als habitants de l’illa que si la seva mascota desapareix o mor de forma estranya contactin amb l’entitat animalista via Facebook o posin els fets en coneixement de la Guàrdia Civil.
En la nota, Acción Francisco subratlla que des de la publicació d’un tríptic per part del Govern Balear on s’assenyala al gat com a únic culpable de la pèrdua de biodiversitat, s’estan produint actuacions irresponsables, com l’abandonament i s’han incrementat fets com la mort en estranyes circumstàncies i desaparició de felins.
Així mateix els animalistes demanen una resposta per part de la conselleria insular de Medi Ambient i sol·liciten que s’actualitzin les ordenances municipals d’acord amb el conveni europeu sobre protecció d’animals de companyia.

 

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES