TOP
Imatge de la FART de 2018.

“Desenes” de corredors de la FART no troben llits a Formentera

Elite Chip, l’entitat que el pròxim 29 de febrer organitza la IX Formentera All Round Trail, ha informat a Ràdio Illa que “desenes” d’inscrits a la cursa “no troben lloc on allotjar-se” a Formentera. Des de l’organització, han indicat que “alguns dels participants dormiran a Eivissa i altres busquen cases particulars” a Formentera. En aquest sentit, Elite Chip ha hagut de retardar la sortida de la prova, de les 8 h a les 8.30 h “perquè els participants que facin nit a Eivissa tenguin temps d’agafar la primera barca cap a la Savina”.

2,4 places per cada participant
Elite Chip ha assenyalat que en proves similars que es realitzen a Menorca, s’ha calculat que per cada inscrit s’han de comptabilitzar 2,4 persones que venen al destí, ja que és habitual que en indrets vacacionals els participants venguin acompanyats de família i amics.
Davant dels problemes d’allotjament, l’organització ha volgut subratllar “la part positiva” d’aquest fet, ja que els darrers dos anys hi ha hagut uns 300 inscrits i en l’edició d’enguany ja hi ha 420 participants, essent 500 la capacitat màxima de la FART. Elite Chip també ha destacat que “aprofitar la tecnologia per disposar d’allotjaments on es pugui accedir amb un codi, sense necessitat que hi hagi personal, podria ser una solució”.
L’organització ha recordat que el problema de la falta de places fora de temporada no es dóna només a Formentera, i que a Menorca, en el Trail de Fars, els establiments de Ciutadella oberts fora de temporada també penjaren el cartell de complet i molts participants hagueren de passar la nit en altres localitats.

Allotjaments oberts el cap de setmana del FART
A part d’apartaments i altres allotjaments, pel cap de setmana del 29 de febrer Formentera comptarà amb les places de l’Hostal Pitiüses, Bahia, Bellavista, Bon Sol, Rosales i Es Marès, que farà una oferta especial pels corredors a la prova. Aquesta manca de llits es produeix malgrat que la FART obre el calendari de proves esportives a l’illa i és un dels punts d’interès del programa d’activitats de la pretemporada turística a Formentera.
De fet, en la línia de promoure la desestacionalització turística, la consellera d’Esports, Paula Ferrer, ha afirmat recentment que la FART és “un dels grans atractius que té Formentera per atreure turisme també fora de temporada”.

“Tenc la casa plena”
Juanjo Escandell, president del GE Espalmador, ha declarat a Ràdio Illa que per aquella nit té “la casa plena” amb participants de la FART i que ha començat a recomanar “als corredors de les curses curtes, que acabaran a la tarda, que tornin a Eivissa per dormir”.
Maribel Calafat, de l’Hostal Bahia de la Savina, ha explicat a Ràdio Illa que fa setmanes que té reservats els seus 66 llits. Calafat ha apuntat que col·labora amb l’organització des de la creació de la FART, i que el seu establiment obre expressament per rebre als participants a la cursa. L’empresària assenyala que en el seu cas és “més fàcil” perquè es tracta “d’un negoci familiar, de manera que no s’ha de contractar a ningú per obrir aquests dies”. Calafat veu amb bons ulls la iniciativa del Consell per atraure visitants fora de la temporada turística tot i que lamenta la poca resposta dels establiments: “Valdrà més que es tanqui l’illa i durant l’hivern marxem tots”.
La Formentera All Round Trail recorre el litoral de l’illa en tres modalitats, de 72,5 km (FART), 40 (Half Round Trail) i 21 km (Tros de FART).

Compartir

PROGRAMES