Els escolars de Formentera proposen que l’enllumenat públic s’alimenti amb energia solar

En el marc de la sessió anual del Parlament Infantil, quatre formenterers entre 11 i 12 anys són a Palma per participar en el ple que té lloc avui. Els estudiants són representants del Consell de Participació de la Infància i la Joventut de Formentera. Dos d’ells estudien a la Mola, mentre que un altre ho fa a Sant Ferran i l’altre a sant Francesc.
Enguany el Parlament infantil debatrà sobre els 17 objectius de Desenvolupament Sostenible i l’agenda 2030 que recull 169 metes que defineixen com hauria de ser el món en una quinzena d’anys. Així els escolars de Formentera s’han centrat en dos objectius: Potenciar les energies renovables i protegir la flora i fauna aquàtica.

Energia neta

En matèria energètica destacam algunes de les propostes que defensaran els joves formenterers: que l’enllumenat públic funcioni amb energia solar, augmentar les ajudes públiques per adequar els sistemes de les cases a l’ús d’energies renovables, o organitzar els horaris dels vaixells entre les Pitiüses de manera que no surtin a la mateixa hora tres barques que no van plenes de passatgers.

Cura de l’entorn marí
Pel que fa a la preservació de la flora i fauna marina, ressaltam les següents propostes: Augmentar el nombre de boies ecològiques i fer-les de pagament, de manera que es puguin reinvertir aquests ingressos en millores pel medi ambient; Establir una restricció de zones on poder fondejar; Controlar i limitar el turisme nàutic; o imposar multes amb imports significatius per aquells que agredeixin la mar.

About Author

Comments are closed.

background