TOP
Imatge d’arxiu de l’Escola d’Estiu.

Els infants nascuts el 2016 o abans no tenen assegurada l’escola d’estiu

Tots els infants nascuts entre el 2017 i 2020 (entre 3 i 7 anys) que han presentat la documentació requerida per les escoles d’estiu que organitza el Consell ja tenen plaça acceptada, segons ha informat la institució insular a Ràdio Illa. Ara bé, les sol·licituds relatives a nens més grans, nascuts a partir del 2016, només es podran acceptar en funció “del nombre de monitors que hi hagi”, d’acord amb la mateixa font. D’aquesta manera el Consell compleix amb els criteris que prioritzen la inscripció dels sol·licitants més petits i que estan recollits en la documentació del tràmit d’admissió publicada a l’OVAC.
A deu dies de què comencin les tres escoles d’estiu amb seu a Sant Francesc, Sant Ferran i el Pilar, i amb la finalitat d’intentar atendre el màxim nombre de boixos i boixes, la institució insular manté oberta una tercera convocatòria laboral per completar la plantilla de 30 monitors, cosa que està resultant complicat: a hores d’ara hi ha cinc vacants.
A més, una altra dificultat afegida és que enguany les sol·licituds per a les escoles d’estiu han crescut i estan devers les 270, mentre que l’any passat rondaven els dos centenars, de manera que ni tan sols en el cas que s’aconseguís completar la plantilla de monitors es podria atendre tota la demanda d’infants.

Menjador per a les escoles d’estiu?
D’altra banda, Karen Molina, la mare que aconseguí 1800 signatures per demanar que les escoles d’estiu incorporassin menjador i cobrissin els períodes sense escola ordinària de finals de juny i principis de setembre, ha explicat a Ràdio Illa que va mantenir una reunió amb els ja exconsellers d’Educació, Òscar Portas, i de Joventut, Eva Nieto, per abordar aquestes peticions.
D’una banda, la mesura d’ampliar la durada de les escoles d’estiu juny i setembre no s’aplicarà. D’altra banda, Molina, que defensa aquestes propostes com un recurs per facilitar la conciliació familiar i laboral, ha indicat que la setmana passada Nieto li va transmetre que, quan s’aclareixi quines sol·licituds han set finalment acceptades, s’enviaria un comunicat a les famílies per sondejar quina demanda tendria la possible incorporació d’un menjador a les escoles d’estiu. En tot cas, Nieto ha concretat que la idea era oferir el servei a aquelles famílies que el necessitin de dilluns a divendres.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES