TOP
Barques de pesca tradicional al port de la Savina. 7bts

Els pescadors han de navegar fins a Eivissa per proveir-se de gasoil bonificat

Les barques de pesca de Formentera han de navegar fins al port d’Eivissa per proveir-se de gasoil ‘B’ perquè l’única benzinera de la Savina que subministra aquest combustible bonificat encara no ha rebut l’autorització administrativa per dispensar-lo. De moment, relaten des de la Confraria de Pescadors, una de les dos barques de bou de la nostra illa ha hagut de fer una sola vegada aquest trajecte. Ara bé, la Confraria preveu que, si la situació no es resol, a partir de la setmana vinent el desabastiment també afectarà les embarcacions de pesca tradicional, que aprofiten el bon temps d’aquests dies per sortir a pescar la sèpia que s’ha de congelar i vendre durant la temporada turística.
La benzinera que subministra el gasoil subvencionat a la Savina és la del moll comercial, situada al costat de la torre de control de Port Formentera, a la dàrsena de Llevant. Si bé actualment aquesta estació de servei disposa de benzina i de gasoil ‘A’, està pendent de rebre l’autorització de l’Agència Estatal de l’Administració Tributària per poder abastir als pescadors del combustible bonificat al qual tenen dret.

Benzinera de la dàrsena de llevant del port de la Savina. 7bts

 

Pendents de resposta de l’Agència Tributària
Quan a principis d’any es produí el canvi en l’empresa explotadora de l’estació de combustible, la Confraria ja avisà que es podien preveure demores en l’abastiment de combustible i molts pescadors aprofitaren els darrers dies de servei de l’antiga gestora, Petrofor, per omplir dipòsits.
L’empresa que guanyà el concurs de l’Autoritat Portuària de Balears (APB) i des de principis de gener explota aquest servei, Puertos y Litorales Sostenibles SL, està vinculada a Port Formentera, que al seu torn també gestiona la dàrsena de Llevant de la Savina.
El capità de Port Formentera, Max Mallol, ha declarat a Ràdio Illa que fa setmanes que s’ha completat el tràmit administratiu davant de l’Agència Tributària per aconseguir el permís, però malgrat que “cada dia telefona dos vegades” per interessar-se per l’autorització, encara no ha rebut resposta ni ha estat informat sobre un termini concret per obtenir-la. Tot i això, espera que “en com a màxim dos setmanes” es pugui haver solucionat el problema.
Paral·lelament, Mallol ha explicat a Ràdio Illa que ara per ara l’abastiment de benzina i gasoil convencional es pot portar a terme a l’estació del moll comercial de manera manual, però preveu que la setmana vinent es podrà completar la informatització del sistema, fent més àgil el subministrament de combustible.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES