TOP
Instantània de la presentació. Foto: CIF

Els pressupostos 2021 aposten per les ajudes a les famílies i la reactivació econòmica

El Consell ha presentat avui els pressupostos per a l’any vinent, uns comptes que pugen a 30.640.000 €, un 1,93% superiors als del 2020.

Que ningú es quedi enrere
La presidenta Alejandra Ferrer ha destacat que el pressupost del 2021 seguirà apostant, com ja s’ha fet enguany, perquè ningú es quedi enrere. “Seguim ajudant a les famílies de l’illa perquè puguin continuar accedint als serveis gestionats pel consell com escoleta, escola música o poliesportiu. Així mateix, bonificarem taxes als petits empresaris que ho necessitin i seguirem donant ajudes socials a les persones que més pateixen la crisi, com hem fet amb els vals d’alimentació i com farem amb les ajudes al lloguer”. Ferrer ha assegurat que es defensarà als més vulnerables “sense donar passes enrere respecte al nostre model d’illa, reactivant l’economia amb inversions importants per la millora de les nostres infraestructures i pobles sense oblidar la sostenibilitat mediambiental que des de fa anys defensam”.
Per la seva banda, la vicepresidenta primera del Consell, Ana Juan, ha destacat la feina conjunta de l’equip de govern, i que durant el 2020 el Consell “ha aconseguit adaptar els seus pressupostos a les necessitats i demandes de les persones, amb noves mesures i ajudes a treballadors, al lloguer i als col·lectius més vulnerables”. “Els pressupostos de 2021 continuaran amb aquesta línia iniciada enguany per mantenir i incrementar aquests serveis”, ha assenyalat Juan.

Ajudes socials i empresarials
El conseller d’Economia i Hisenda, Bartomeu Escandell, ha detallat les característiques principals del pressupost del Consell, entre les quals ha destacat que “puja lleugerament respecte a l’any 2020 i els recursos es reorienten cap al manteniment de l’activitat, els ajuts a famílies i al sector productiu, incrementant-los en 736.500 € respecte al 2019 amb una pujada del 55%”. D’altra banda, Escandell ha explicat que augmenta el capítol d’inversió i de transferències corrents, baixen els ingressos corrents provinents de la Comunitat Autònoma, també l’Impost de Béns Immobles Urbans (IBI), i se segueix amb endeutament bancari zero.

Criteris d’inversió
El responsable d’Economia i Hisenda ha fet un repàs als criteris d’inversió que se seguiran durant aquest 2021. Per una banda es continuarà amb l’aposta per una illa sostenible, amb la recuperació d’espais naturals com s’Estany des Peix, la millora de la mobilitat sostenible i de la gestió de residus.

Millores als nuclis urbans
També es continuarà amb la millora dels pobles, amb projectes com la segona fase del nucli des Pujols amb la reforma de l’avinguda Miramar, vials d’accés de l’escola a Sant Ferran i de la Residència de Majors o el Circuit saludable i Parc de Patinatge i usos esportius de Sant Francesc.
D’altra banda, també destaca dins el pressupost l’aposta per la gent major, gent jove i infants amb la posada en marxa de la primera residència per a la gent major, l’escoleta i el nou parc infantil de Sant Ferran i l’esmentada construcció del Parc de patinatge.
La conservació del Patrimoni amb projectes com la rehabilitació de la casa de Can Ramon i el de creació d’un nou Centre Cultural a l’actual escola de Sant Ferran, o el foment de la participació ciutadana amb els pressupostos participatius del Consell d’Entitats, són altres dels projectes que destaquen dins els comptes.

Compartir

Ho sentim, el formulari de comentaris està tancat en aquest moment.

PROGRAMES