TOP
Agents de la Guàrdia Civil durant una operació en una festa il·legal a Punta Prima. OPC

Els propietaris també seran multats per acollir festes il·legals

El Govern ha donat llum verda al decret que modifica la normativa actual en la lluita contra les festes il·legals, incloent-hi com a destinataris de les possibles sancions no sols als organitzadors, sinó també als propietaris de les cases o emplaçaments on es duguin a terme aquestes convocatòries i als mateixos participants.

El paquet de mesures contra les festes il·legals que ha aprovat aquest dilluns el Consell de Govern estableix idò un règim sancionador dirigit contra els organitzadors i a les persones que es lucren amb aquestes activitats, però que també s’estén als participants que, amb la seva actitud incívica, posin en risc la salut de les persones o el medi ambient.

El Govern també assenyala als professionals i les empreses que col·laborin en l’organització i la celebració d’aquests esdeveniments, a més de les persones propietàries dels espais en els quals se celebri la festa il·legal.

Les multes establertes a partir d’aquesta modificació normativa, són les següents: falta lleu per participar en aquestes festes, de 300 a 3.000 euros; falta greu per organitzar, comercialitzar o donar publicitat a aquests esdeveniments, i també per participar si es realitzen en espais naturals protegits o habitatges, de 3.000 a 30.000 euros; falta molt greu per organitzar, comercialitzar o donar publicitat a festes il·legals en espais naturals protegits o habitatges, de 30.000 a 300.000 euros.

Així mateix, el decret considera com a agreujant que la festa origini molèsties als veïns. En aquest cas, la quantia de la sanció pot acostar-se més a les quantitats màximes.

Compartir

PROGRAMES