Els regatistes olímpics espanyols de Barcelona’92 seran homenatjats avui pel Rei

Entre ells es troba Asier Fernández, molt vinculat a la vela a Formentera durant dècades i que va obtenir diploma als jocs de Barcelona. Actualment Fernández es director de preparació olímpica de la Federació.

El Real Club Nàutic de Palma acollirà demà a les 10:30, l’homenatge als regatistes olímpics espanyols que van participar als jocs de Barcelona, amb motiu del 25è aniversari de la cita olímpica. A l’acte hi assistiran S.M. el Rei Felip VI i el president del Comitè Olímpic Español, Alejandro Blanco.

Els esportistes de vela de Barcelona ’92 van aconseguir la millor collita d’èxits per a l’esport espanyol amb 4 ors i 1 plata del total de 22 medalles que va recollir Espanya en els seus millors jocs.

Hem de recordar que l’abanderat de la delegació espanyola a la cerimònia d’obertura va ser el propi rei, aleshores Princep d’Astúries que va ser esportista de vela.

Els regatistes homenatjats son: Domingo Manrique), Jordi Calafat , José María Van der Ploeg  i Theresa Zabell tots 4 medalla d’or. També Fernando León, Felip VI i Asier Fernández que van obtenir diploma i els acompanyaran els també regatistes Fernando Rita i Jaime Piris.

La vela ha set l’esport que més medalles ha donat a l’olimpisme espanyol, un total de 19, de les que 13 han set d’or. L’homenatge es fa coincidir amb la 36 Copa del Rei de Vela que es celebra aquests dies a Palma.

About Author

Comments are closed.

background