Els sindicats critiquen el descens dels aturats pel tipus de contractes

CCOO a les Illes Balears considera que la contractació continua essent el punt més feble del mercat laboral, ja que un 85,5% de contractes temporals «són una bona mostra de feblesa». D’aquesta manera no es redueix l’atur en termes que garanteixin la qualitat de l’ocupació i es manté la precarietat.

El passat mes de juliol el nombre de persones aturades registrades ha estat de 39.154. el que significa que l’atur registrat baixa un 14% amb un saldo anual de 6.376 desocupats menys. Quant a la valoració mensual, l’atur ha augmentat en un 0,74% i en total es registren 288 aturats més.

La conjuntura laboral es completa amb les dades de contractació registrada. Segons les dades del Ministeri, al llarg del mes de juliol s’han registrat a les Illes un total de 55.792 contractes, dels quals el 85,5% són temporals i només el 14,5% són indefinits.

Per José Luis García. Secretari General de CCOO de les Illes Balears, les dades, quantitativament parlant, són positives, malgrat es produeix, com és previsible, una ralentització en el mes de juliol, ja que les empreses ja han incorporat als treballadors i treballadores necessaris per fer front al volum de treball. Les dades mostren com es redueix l’atur a nivell interanual, i gairebé es manté en comparació amb el mes de juny d’enguany, fruit tant de l’estabilitat com de les certeses d’una bona temporada turística.

A més, ha continuat García, continuem constatant que encara no arribam a les xifres d’atur d’abans de l’inici de la crisi; si més no, freguem les de l’any 2008.

EL responsable de CCOO ha esmentat l’”efecte cridada” que s’està produint: hi ha un nombrós nombre de persones que només vénen a fer la temporada i que després retornen a les seves llars fora de les Illes.

Per García, les dades apunten a una moderació del creixement i a les dificultats que tenen els col·lectius de majors de 45 anys i aturats de llarga durada per tornar a trobar feina; la qual cosa fa més necessari que mai enfortir una estratègia compartida entre sindicats, empresaris i administracions  que aposti per la diversificació, ja que és l’única manera per accedir a quotes properes a la plena ocupació.

About Author

Comments are closed.

background