TOP

Els trajectes de línia entre les Pitiüses creixen un 23% durant l’agost

En el vuitè mes de 2018 els dies de la setmana amb més travessies marítimes han estat els divendres i dissabtes. De manera que cada divendres i dissabte del passat agost s’han registrat 192 trajectes diaris, amb 96 viatges des de La Savina a Vila i 96 més des del port d’Eivissa al de Formentera. Una xifra que representa un creixement del 23% respecte a les 156 travessies que es portaren a terme els divendres de l’agost de 2017, que era el dia de la setmana amb més trajectes programats l’any passat.

La distància equivalent a creuar la Mediterrània cada dia
A més, s’ha registrat un augment del número de vaixells de les cinc companyies que operen en la línia entre les Pitiüses, passant dels 17 bucs de l’any passat als 20 d’enguany.
Si sumassim la distància recorreguda en els 196 trajectes diaris de l’agost de 2018, els 20 vaixells que operen entre les Pitiüses han navegat 2.090 milles nàutiques per dia, és a dir, com si diàriament es completàs la distància equivalent a creuar la Mediterrània, entre l’estret de Gibraltar i el Líban.
L’increment de vaixells i travessies també ha repercutit en un augment del consum estimat de combustible, passant dels 51.000 litres per dia de l’any passat als 58.000 litres diaris del 2018.

Acumulació de vaixells a la mateixa hora 
Ara bé, l’augment de vaixells i travessies no s’ha vist reflectit en un increment de les hores de sortida que, com l’any passat, han seguit sent 38. Per tant, durant aquest agost s’ha registrat un significatiu augment de les situacions en què, a la mateixa hora, partien tres i quatre vaixells al mateix temps.
Així, a l’agost de l’any passat vuit vegades al dia partien tres vaixells simultàniament, el que representava un 21% del total. Enguany aquesta xifra s’ha doblat. Durant l’agost de 2018, fins a 16 vegades al dia salpaven tres vaixells al mateix moment, el que representa un 42% del total.
En el cas de sortides amb quatre vaixells simultanis, enguany la dada gairebé triplica la de l’any passat. D’aquesta manera a l’agost de 2017 només en dues ocasions al dia partien quatre vaixells al mateix temps, el que representava un 5,3% dels casos, mentre que enguany s’han programat cinc sortides diàries amb quatre vaixells salpant al mateix moment, el que representa un 13,2% de les sortides.

Compartir

PROGRAMES