TOP
Julián Albaráñez a Ràdio Illa.

Els treballadors urgeixen al Consell a signar la nova contracta de fems

Julián Albaráñez, delegat sindical d’UGT a PreZero, l’empresa que s’encarrega de la neteja i recollida de residus a Formentera, ha fet una crida als representants del Consell de Formentera perquè signin com més aviat millor la nova contracta d’aquest servei, que ha set adjudicat a la mateixa empresa per un període de vuit anys, prorrogable dos anys més, per un import de 28,2 milions d’euros.

Albaráñez afirma que és prioritari guanyar temps en la signatura de la contracta, perquè d’això depèn l’arribada de nous recursos, especialment esperats per substituir els vehicles d’un servei que ara s’extingeix i que començà el 2006. Per il·lustrar-ho, el delegat sindical recorda que actualment no s’està portant a terme la neteja de les platges amb maquinària pesant, ja que el tractor està espatllat “des del passat octubre”. A més, apunta que si bé el camió de recollida de cartró és pràcticament nou i que es reforçarà la gestió de l’orgànica amb l’arribada imminent d’un nou vehicle, els quatre camions de recollida de fems es troben en un estat “lamentable” i poden fallar d’un moment a l’altre. En canvi, assegura que els pròxims dies arribarà un servei mecànic especialitzat per fer una repassada a les grues del servei i que ja han arribat els vehicles petits per fer nets els carrers.

Preacord per al conveni laboral: descarta la convocatòria de vaga
Albaráñez ha anunciat que s’ha arribat a un preacord amb l’empresa per signar el nou conveni laboral, caducat des de l’agost de 2022. El compromís contempla una pujada salarial acumulada del 13% entre 2023 i 2025 i plusos pels treballadors de jardineria i de la Deixalleria. El sindicalista, que representa a una plantilla de més de 40 treballadors, ha exposat que el preacord contempla un dia d’assumptes propis per al personal el 2023, dos el 2024 i tres el 2025 i preferència dels empleats ja contractats per accedir a les promocions internes.
Albaráñez ha detallat que la jornada setmanal dels treballadors de neteja és de 38 hores, si bé durant la temporada turística tots prefereixen també fer feina en el seu únic dia lliure. Per explicar-ho ha assenyalat que les condicions salarials de la plantilla (per exemple, un peó de recollida cobra uns 1.400 euros) unides a l’alt cost de l’habitatge i de la vida en general a Formentera, obliguen a renunciar al dia de descans setmanal. Però inclús així, la majoria de treballadors tampoc arriba a final de mes amb aquest extra, i aprofitant que la jornada diària és de 6,5 hores, molts d’ells no tenen més remei que agafar una altra feina i fer-la durant la resta d’hores del dia.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES