TOP
Vista aèria del port de la Savina.

Els usuaris professionals del port denuncien l’augment d’un 100% del cànon de les concessions

L’Associació d’usuaris professionals del port de la Savina ha expressat en una nota la seva preocupació davant “la greu situació que s’ha creat entorn de la concessió de Marina de Formentera que expira a final d’aquest mes de maig”.
Recentment, l’Autoritat Portuària de Balears (APB) va procedir a l’obertura dels sobres amb les ofertes en el procés de triar un nou adjudicatari.

100% d’increment del cànon sense cap inversió
Des d’aquesta associació destaquen que, en el seu parer, “els criteris que ha establert l’APB per a aquest concurs sols tenen en compte els criteris econòmics”. El resultat d’aquesta estratègia és que l’APB veurà incrementat el cànon que anualment cobra per la concessió entorn d’un 100%, sense realitzar cap inversió a la marina, apunten els usuaris professionals del port de la Savina.

Segons apunten, l’APB rep actualment un cànon de 935.000 euros i passarà a cobrar un cànon d’1.700.000 euros. La repercussió d’aquest increment de cànon, assenyalen, “va directament sobre els usuaris del port, especialment els negocis que depenen d’aquesta concessió que hauran de sufragar l’esmentat cànon amb els pagaments dels seus locals i amarraments. Afectant nombroses empreses algunes amb més de 30 anys d’antiguitat a l’illa”.

Des de l’Associació d’usuaris professionals del port de la Savina alerten que “perquè enguany l’esmentada marina pugui satisfer el cànon anual, haurà d’incrementar els preus dels locals i dels amarraments entre 6 i 10 vegades respecte al que ara s’està cobrant. Òbviament, això suposarà la ruïna de moltes empreses i l’única part que sortirà guanyant veient duplicats els seus ingressos és l’APB”.

Ahir a la tarda els membres de l’Associació d’usuaris professionals, la qual pertany a PIMEF, va mantenir una reunió telemàtica amb el president i el director de l’APB, Francesc Antich i Jorge Nasarre en la qual van expressar directament el desconcert davant aquesta greu situació que es planteja després de dos estius en els quals la pandèmia ja ha colpejat el turisme a les illes.

Compartir

Comentaris (1)

  • Finselsous

    Però que no veuen que això no pot seguir així? Cada nova concessió es una nova usada de preus i així fins l’infinit…. il·legalització de la AP ja!

Deixa una resposta

PROGRAMES