TOP
La barca arribada as Ca Marí el passat dia 26 de desembre. Foto: 4mentera.com.

En llibertat els detinguts el passat dijous per desembarcar irregularment

La Delegació del Govern ha informat que els deu homes algerians que van ser arrestats el passat dijous a Formentera per haver desembarcat as Ca Marí de forma irregular han set posats en llibertat. La Delegació ha indicat que l’arribada de migrants durant la passada setmana “especialment al sud del país” ha provocat el col·lapse dels cies” (centre d’internament d’estrangers).
Així tant els desembarcats a Formentera com els 17 algerians que el mateix dia arribaren a Mallorca en dos barques més, van haver de ser posats en llibertat el passat divendres per falta de places en els cies. La Delegació ha afegit que “el procediment administratiu de devolució al seu país continua en marxa i si s’alliberen places”, es localitzarà als afectats.
Tots els detinguts eren homes joves que van arribar en bon estat de salut, menys un dels desembacats a Formentera que hagué de ser atès a l’Hospital de la nostra illa per un dolor abdominal lleu.

175 detinguts i 13 barques el 2019
La barca de petita eslora que arribà el passat dijous as Ca Marí és la tretzena que ha recalat a les nostres costes d’ençà que començà el 2019, segons les dades de la Delegació del Govern, que en aquest recompte només suma les barques que arriben a terra i no les detectades a mar oberta.
Formentera ha passat de vuit immigrants detinguts per arribada irregular el 2017 a 14, l’any 2018, i de moment, en el 2019, s’han detingut 175 persones.

Compartir

PROGRAMES