TOP
(c) 2016 Areadrone.cat El port de la Savina, amb el moll de Llevant en primer terme.

En temporada alta es registren 156 travessies en la línia regular Formentera Eivissa

Amb 78 serveis des de la Savina i 78 més des d’Eivissa, segons els horaris dels divendres de les cinc navilieres que operen entre les Pitiüses durant el mes de juny, juliol, agost i fins a mitjans de setembre. El dia amb menys viatges, el diumenge, s’han registrat 144 trajectes (72 des de Formentera i 72 des d’Eivissa).
Unes dades que representen un increment del 8,3% respecte al trànsit marítim regular de la temporada alta de l’any passat, un creixement que, en part, ha estat possible per l’increment d’un 6,25% del nombre de vaixells que operen en la línia que, durant la darrera temporada alta, ha arribat a 17 bucs.

Barcelona Istanbul en un dia
Si sumassim tots els viatges diaris en línia recta resultarien 1.716 milles nàutiques, el que suposa que en un sol dia tots els vaixells recorren una distància superior a la de creuar la Mediterrània, des de Barcelona a Istanbul.
D’altra banda, cal destacar que durant els mesos de juny, juliol i agost i fins al 18 de setembre, s’ha comptabilitzat una sortida diària des de Vila amb cinc vaixells partint al mateix temps, tots ells rumb a la Savina, i dos sortides més amb quatre vaixells cap al mateix destí. Mentre que són vuit les sortides diàries en què partien tres vaixells simultàniament cap a Formentera.
Si feim el càlcul a la inversa, des de la Savina cap a Eivissa, es registren dues sortides amb quatre vaixells al mateix temps i 11 sortides amb tres vaixells simultanis partint cap a Eivissa.

Cada passatger consumeix 5,1 litres de gasoil
A més, segons les dades de l’Autoritat Portuària, en el passat mes de juny es registraren 300.000 passatgers a la línia de les Pitiüses, el que suposa que s’han comptabilitzat uns 10.000 viatgers diaris. És a dir, que cada un dels vaixells ha tengut de mitjana una ocupació de 64 passatgers per trajecte. Cal mencionar que, depenent del model, els bucs que fan la línia entre les Pitiüses tenen una capacitat d’entre 150 i 450 passatgers.
Pel que fa al consum de combustible, depenent de la tipologia del vaixell, la despesa per travessia oscil·la de 125 a 800 litres de gasoil, pel que sumant els trajectes d’un divendres, el consum de tots els vaixells durant un sol dia és de 51.000 litres de gasoil. Si tenim en compte que durant el mes de juny s’han registrat 10.000 passatgers diaris en 156 travessies, resulta que el transport de cada passatger des de la Savina a Vila o a l’inrevés suposa una despesa de poc més de 5,1 litres de combustible per persona.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES