TOP
El menjador estarà situat a l’antic gimnàs del CEIP Mestre Lluís Andreu.

Encarrilats els nous menjadors escolars del Pilar i Mestre Lluís Andreu

Òscar Portas, conseller d’Educació i Cultura, ha informat que “no hi hauria d’haver cap problema” perquè els menjadors escolars del CEIP Mestre Lluís Andreu i del CEIP El Pilar puguin entrar en funcionament amb l’inici d’aquest curs escolar, el pròxim 11 de setembre. Els aliments s’elaboraran a la cuina del CEIP Sant Ferran, que compta amb menjador des del curs passat, i des d’aquest centre el Consell s’encarregarà de repartir-los a les altres dues escoles.
En una pregunta de control formulada pel PSOE al Ple del passat dijous 31 d’agost (03:30:24), Portas ha explicat que l’IBISEC, l’entitat pública autonòmica que s’encarrega de la intervenció als centres educatius, ha confirmat que les obres per disposar d’un espai adequat per prestar el servei estaran enllestides durant aquesta setmana. A més, el Consell ha informat Ràdio Illa que “encara falten alguns detalls per tancar, però per a l’inici del curs escolar, el dia 11, estarà tot operatiu”.

Les intervencions en els centres
En el CEIP Mestre Lluís Andreu s’està transformant l’antic gimnàs del centre (ubicat a l’edifici de Migjorn, el de dalt), mentre que a la Mola està previst instal·lar un mòdul prefabricat just davant d’on ja hi ha una aula modular.

Espai on s’ubicarà el menjador modular al CEIP El Pilar, el divendres de la passada setmana.

 

Pel que fa a la concurrència de l’alumnat, els dos centres afectats tenen una estimació aproximada dels alumnes que hi podrien estar interessats. A la Mola, arran d’un sondeig realitzat entre les famílies del centre, un 50% de l’alumnat acudiria al menjador, és a dir, una vintena d’infants. A Sant Francesc, entre 80 i 100 alumnes (d’un total de 326) estarien interessats a acudir-hi.

Preus del menjador i inversió del Govern
Les tarifes que es cobraran seran les mateixes que les de Sant Ferran. A falta de conèixer si hi ha una revisió de preus, al CEIP Sant Ferran durant el curs passat s’ha cobrat 6,5 euros per alumne i dia en els casos dels infants que acudeixen al menjador durant almenys la meitat dels dies lectius. Per la resta, la tarifa per dia i alumne augmenta fins als 7,15 euros.
El Govern balear ha informat Ràdio Illa que en el cas del CEIP Mestre Lluís Andreu, l’adequació de l’antic gimnàs per a l’obertura del menjador ascendeix a 39.713,47 euros, una xifra a la qual s’hi hauria de sumar l’equipament per servir el càtering, que suposa 16.940 euros més. A la Mola, el “càtering modular”, amb espai de menjador i office inclòs, ha implicat una inversió de 28.000 euros.
Així mateix, des dels dos centres s’ha informat que ja hi ha personal interessat per exercir les tasques d’acompanyament i supervisió durant el servei de menjador.

 

 

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES