TOP
Moment en què el camió ploma carregava les tres barques as Copinar. CIF

Enretirades 3 de les 7 barques abandonades a ses Pesqueres Altes

Tres de les set barques que es trobaven varades sobre el rocam de ses Pesqueres Altes, a s’Estufador, han set retirades aquest migdia junt amb múltiples residus que hi havia escampats en aquest punt com ara bidons amb restes de combustible, plàstics, motors forabord, armilles i restes de roba i de calçat deixats pels grups de migrants que han anat desembarcant en aquesta zona del litoral de la nostra illa.

 

Aquests materials han set enretirats per tres treballadors del Centre d’Esports Nàutics (CEN), així com una treballadora de la conselleria insular de Medi Ambient i un integrant de l’associació Qué Celeste. Gràcies a una llanxa del CEN, s’han remolcat dues barques de ses Pesqueres Altes i una altra des Caló des Mort que prèviament s’havien emplenat amb les deixalles abans esmentades.

 

S’han pogut remolcar les embarcacions que feia menys temps que eren embarrancades a la costa, ja que les quatre que encara hi resten estan mig enfonsades pels forats que tenen a causa del procés de degradació que provoca que la seva fibra es vagi esmicolant, i que ja no surin i sigui impossible treure-les arrossegant-les per mar.

Així, el personal del Consell i el voluntari de l’associació ecologista s’han encarregat d’enretirar tot el material possible duent-lo a la platja des Copinar, on poc després, operaris de PreZero, empresa encarregada de la neteja de les platges de l’illa, s’han endut els residus acumulats dins les barques i ja de tarda un camió de ploma ha carregat les tres embarcacions per dur-les fins a un centre de gestió de residus.

 

Competència de la Delegació del Govern a les Illes Balears
Cal recordar que la retirada de les barques emprades per la migració irregular i sovint precintades per la Guàrdia Civil és competència de la Delegació del Govern a les Illes Balears, i que en aquest cas, el Consell, malgrat no ser l’administració a qui competeixen aquestes feines, ha col·laborat en la retirada de les barques per responsabilitat davant el perill que es corre que aquestes es vagin desfent i omplint ses Pesqueres Altes de bocins de fibra.
Ràdio Illa s’ha posat en contacte amb Delegació del Govern a les Illes Balears per demanar-li quines eren les actuacions previstes quant a l’enretirada de les quatre barques que encara hi resten sense, de moment, obtenir una resposta clara al respecte, per bé que fonts d’aquesta administració han confirmat que són conscients de la problemàtica que hi ha i s’hi està treballant.

Compartir

PROGRAMES