TOP
Fotografia del grup de voluntaris.

Enretirats quatre quilos i mig de microplàstics del racó de ses Canyes

El racó de ses Canyes o d’en Pep Miquel, a la zona des Carnatge, ha set objecte avui d’una jornada de neteja voluntària organitzada per Qué Celeste, Formentera sense Plàstic, Baleària i el Consell Insular.
Mitja dotzena de voluntaris hi ha dut a terme una recollida de microplàstics a una platja que ja s’havia netejat tres setmanes enrere, però que acumula gran quantitat de plàstics i residus de petites dimensions.
A més de restes plàstiques, els voluntaris han recollit trossos de quitrà i residus d’origen petrolífer. S’han arribat a recollir quatre quilos i mig de microplàstics, un material molt més complicat d’arreplegar que les deixalles més grans i voluminoses. Cal tenir en compte que per a omplir una botella d’aigua d’un litre i mig de microplàstics, un voluntari hi ha d’invertir entre tres i tres hores i mitja.

Restes de quitrà.

Recollida de microplàstics.

Entre els fems retirats hi havia bastonets de les orelles, restes de plàstics producte de la descomposició d’objectes més grans i unes petites esferes transparents que també s’han localitzat en altres parts de Formentera i de les que se n’ignora l’origen.
Els residus recollits seran duts al nou magatzem de Qué Celeste, on seran triats, separats i classificats de cara a utilitzar-los en les decoracions del Festival Qué Celeste d’enguany a celebrar aquest setembre. Des de l’organització es preveu realitzar la propera neteja el dissabte 1 d’agost, tot i que probablement es variaran els horaris per a evitar les hores de més exposició al sol.

Compartir

PROGRAMES