TOP
El pintor Enric Riera a l’estudi 1 de Ràdio Illa

Enric Riera: “Pint igual que respir”

L’Ajuntament Vell acull des d’avui fins al 30 de juliol l’exposició Infinitum d’Enric Riera. El projecte expositiu de l’artista formenterer presenta una vintena d’obres, pintures abstractes sobre tela, paper i fusta. La majoria de les creacions, de format quadrat, són amb acrílic i també tècnica mixta, amb la presència de l’arena o el carbonet, per exemple. També s’hi exposen dos llibres d’artista fets conjuntament amb l’historiador d’art, poeta i col·leccionista Michel Bohbot. Totes les obres han set realitzades en els darrers dos anys, des del confinament fins ara.

La insignificança de l’home davant els fenòmens de la natura
Infinitum, sense límits, comenta el pintor que “fa referència a la immensitat de la mar i del celatge, contemplats des d’una balconada. Recorda la insignificança de l’home davant els fenòmens de la natura, com pot ser l’illa assotada per la tempesta”. Riera, conegut per la seva sensibilitat al color i la cromàtica en blaus, mostra aquesta volta obres amb altres colors tractats amb la mateixa empremta.

Aquest matí l’hem rebut als estudis de Ràdio Illa per conversar amb ell sobre els origens de la seva pulsió creativa -des de ben jovenet- i les seves dèries estètiques, reflexives i personals que plasma en la seva obra. Ell, professor de l’IES Marc Ferrer, ens explica com és d’inspiradora la docència i el caràcter simbiòtic de la relació amb els alumnes. I ens ha deixat frases com la següent: “L’art és imprescindible perquè no té una funció pràctica.”
No us perdeu l’entrevista en aquest enllaç:

 

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES