TOP

Entre 10 i 15 hectares cremades al nou incendi de Cala Saona

El foc, que començà ahir sobre les 4 i 20 de la tarda, es donà per controlat a les 11 i mitja i durant tota la nit i matí i segueixen treballant una vintena d’efectius de l’Unitat Militar d’Emergències i integrants de l’IBANAT per tal de refrescar la zona. Les flames han afectat a una àrea molt propera a la de l’incendi del passat mes de maig.

El foc, avivat pel vent de gregal, s’originà a la banda est de la carretera que condueix a la planta de Transferència, a pocs metres de l’asfalt, tal i com explica Dani Juan, qui donà l’avís als serveis d’emergència.

Set cases de la vintena que existeixen a la zona foren desallotjades, i dos dels habitatges han set afectats per les flames en el seu entorn. Alguns veïns s’anticiparen al desallotjament i fugiren al veure la proximitat de les flames, com explica Elio Moya.

La carretera de la planta de transferència seguí tallada fins al vespre, quan finalment els veïns pogueren tornar a casa. Entre tant, els residents s’agrupaven a l’encreuament proper a la planta fotovoltaica,

En les tasques antiincendis hi han participat 19 efectius de la conselleria balear de Medi Ambient, 15 membres de Protecció Civil, 7 bombers del Consell, cinc avions i tres helicòpters, a més de nombrosos camions cisterna

Durant els propers dos o tres dies està previst que segueixi desplegat un contingent antiincendis per refrescar l’àrea. La Guàrdia Civil està investigant les causes de l’origen del foc. Per avui l’AEMET preveu vents de l’est i del sud est que poden bufar entre 15 i 25 km per hora.

Compartir

PROGRAMES