TOP
L’import més elevat, 1.000.000, és per millora en el tractament i transport dels residus generats a la nostra illa. Arxiu

Entre el 7 i el 10% de l’orgànica recollida a Formentera són residus impropis

L’àrea de Medi Ambient informa que ha finalitzat la campanya de recollida de fracció orgànica que enguany, per mor de la covid, va iniciar-se el mes juny en comptes de maig com en campanyes anteriors. Cal recordar que el 2020 no es va poder fer aquesta recollida per motius sanitaris.
En total, enguany s’han recollit 295 tones de matèria orgànica que es posaran a disposició de la Cooperativa del Camp per adobar els camps. En l’anterior campanya de 2019 es varen recollir 704 tones de l’anomenada cinquena fracció, enfront de les 541 tones recollides el 2018 i les 100 del 2017.
En la part no tan positiva, cal destacar que dels residus recollits enguany, s’han enretirat de manera manual entre el 7 i el 10% com a impropis en pes. Aquest descart està format principalment per vaixelles, coberteries, envasos de plàstic, paper film, embolcalls de tovalloletes per a les mans o estris de cuina entre altres fems no orgànics que no haurien d’haver anat a parar al cubell marró.

Mantenir la consciència ecològica de les petites i grans empreses de l’illa
Enguany han participat mig centenar de negocis de l’illa, i el conseller de Medi Ambient, Antonio Jesús Sanz, ha agraït la col·laboració dels negocis involucrats en la recollida i ha valorat que “malgrat que la participació ha set inferior a la de fa dos anys, en què varen participar prop de 150 negocis, és important mantenir la consciència ecològica de les petites i grans empreses de l’illa i traslladar el missatge que hem de treballar en una millor una gestió dels nostres residus”.
Sanz ha recordat que aquesta recollida iniciada pel Consell s’impulsarà amb l’entrada del nou contracte de residus, que preveu la recollida de matèria orgànica en contenidor destinat a la ciutadania. “Serà una passa més per assolir l’objectiu marcat per la Llei de residus i sòls contaminats, que determina que el pes de les fraccions a reciclar o reutilitzar ha de ser el 50% del total”, ha assegurat el titular de Medi Ambient.

Curs de compostatge domèstic
D’altra banda, el Consell vol organitzar un curs de compostatge domèstic si hi ha demanda de la ciutadania. Per això, aquelles persones interessades a realitzar el curs poden apuntar-se a l’àrea de Medi Ambient: mediambient@conselldeformenetera.cat o cridar al telèfon 971 321 210 Ext 1. En el moment que hi hagi un grup suficient es realitzarà el curs.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES