Entren en funcionament les sis barques d’assistència al fondeig

Que operaran al sud d’Eivissa i a Formentera, en una àrea litoral que va des de Cala Saona fins a Espalmador i de l’illot fins as Caló de Sant Agustí.

Aquest servei ha començat el dissabte, està contractat per l’IBANAT, i arriba a la nostra illa després de que el Consell demanàs que es posàs en marxa al mes de maig, quan ja arriben les embarcacions d’esbarjo a les nostres aigües.

Els vigilants, que no tenen capacitat sancionadora, es limiten a informar sobre els valors de les praderies de posidònia a més de vetllar perquè les embarcacions d’esbarjo no fondegin sobre la planta i assessorar als patrons sobre els millors punts on llançar l’àncora.

L’empresa que explota el servei ja no és Pitiüsa d’Ecologia i enguany se n’encarrega Solrac Plus Inversions i Serveis SL, després de guanyar el concurs convocat per la conselleria balear de Medi Ambient, en que s’hi presentà també una altra empresa. El preu del servei és de gairebé 177 mil euros, impostos inclosos.

La prestació inclou la contractació de set patrons titulats i dos bussejadors i està previst que es mantingui actiu fins al 31 de setembre.

Recordam que fins l’any passat eren només dues les barques que operaven al litoral de Formentera i ho feien únicament des de La Savina fins a s’Espalmador.

 

About Author

Comments are closed.

background