Górriz, un jugador clau en la victòria de la primera volta contra l’Andratx.

Èpica per a la cinquena victòria consecutiva (Formentera 3 Andratx 2)

El Formentera ha suat tinta avui al Municipal per derrotar a un sòlid Andratx en la sisena jornada del campionat de lliga del grup balear de la tercera divisió espanyola.

Gómez Roa repetia alineació per tercer partit consecutiu i les coses s’han posat molt coll avall quan en el minut 2 de joc, en la primera arribada per la banda dreta d’un sempre incisiu Juancar, aquest ha posat una pilota rassa, mesurada a l’àrea petita perquè Fassani aparagués com l’autèntic matador que és i la colés amb un toc suau a la porteria mallorquina. Mel amb sucre al camp i a les graderies, on una afició que avui s’ha fet de pregar, ha acabat omplint tots els seients disponibles al Municipal.

L’Andratx, que venia de derrotar 3 a 0 al Santa Catalina, s’ha llevat la son de les orelles i ha començat a espitjar, sabedors que necessitaven marcar. Així, han començat a apropar-se a l’àrea de Rives, sobretot mitjançant la qualitat de Chechu i Miquel i emprant la banda dreta, on Vinicius i Elio Moya han mantingut un duel dels que creen afició durant tot el matx.

Però com s’ha repetit en tantes ocasions, en el futbol, si perdones, ho pagues car, i ha estat el Formentera que, en la segona arribada amb cara i ulls a l’àrea rival, ha marcat el segon per ampliar diferències en el marcador. Jugada molt bonica d’atac per la banda esquerra amb Omar que ha retallat a un rival, s’ha col·locat bé la pilota i ha fet un centre precís perquè Górriz sol davant el porter marqués de cap el 2 a 0 pels locals.

HAvíen transcorregut vint minuts de joc i tot feia presagiar un partit plàcid pels roig-i-negre. Però res més lluny de la realitat, en el darrer sospir de la primera part i recollint els mèrits de la insistència sobre la porteria de Rives, Miquel ha sorprès a tothom amb un gol olímpic: un xut estratosfèric des del punt de córner de l’atac esquerre de l’Andratx. La pilota ha tret les teranyines de l’escaire esquerre de Rives i l’àrbitre ha xiulat la fi de la primera part.

La segona ha començat sense massa control al mig del camp de cap dels dos equips i amb l’Andratx espitjant pel centre de l’atac i la banda dreta ocupada per Vinicius. I al minut 10, després de tres córners seguits dels mallorquins, Samu San José ha perdut inexplicablement una pilota i ha frenat amb falta la progressió del davanter Gero, acció que, en ser el darrer home, li ha valgut l’expulsió. Per més inri, Chechu ha executat magistralment la falta, enganyant al porter Rives i col·locant la pilota ajustada a la base del pal dret, posant l’empat a dos al marcador.

Quedava més de mitja hora de partit i el Formentera, que s’havia deixat remuntar un dos a zero, jugava amb un home menys sota un sol de mil dimonis. Gómez Roa ha fet tres canvis de cop, ha reestructurat l’equip i tant Terol en el central com Manel a la banda, han donat la talla, com la resta de l’equip que ha decidit posar-se el granota de treball i lluitar per un partit que no se’ls podia escapar.

I en aquest moment ha aparegut la màgia de Górriz, que en un contraatac del Formentera s’ha tret del barret un potent xut que el porter rival no ha pogut blocar. El rebuig l’ha pispat Juancar que ha set objecte de clar penal. Omar ha assumit la responsabilitat de xutar el penal i ho ha fet com manen els cànons, enviant al porter a una banda i col·locant la pilota alta i forta a l’altra.

Quedaven vint-i-cinc minuts i el Formentera ha defensat amb dents i ungles el marcador. Amb molt de coratge i compromís. L’Andratx s’ha apropat però el Formentera també podia haver sentenciat a la contra.

Finalment victòria dels locals que han acabat exhausts i que han celebrat de forma ostensible, agraint l’assistència dels espectadors un diumenge més al municipal.

La setmana vinent partidàs a Son Bibiloni contra tot un filial de primera, el Mallorca B. Per la seva banda, el lideratge segueix sent compartit per Poblense i CD Eivissa, que han saldat els seus compromisos d’aquesta jornada amb golejades i que compten tots els seus partits amb victòries.