TOP
Joan Ferrer Platé i Mariano Castelló

Escalfem motors pel Campionat d’Espanya de caça amb ca eivissenc a Formentera

El pròxim cap de setmana, 28 i 29 de gener, la nostra illa acollirà el XII campionat d’Espanya de caça amb ca eivissenc. Hi participaran una dotzena de colles; tres de Catalunya, tres del País Valencià, dues de Formentera, dues d’Eivissa, una de Castella la Manxa i una de Múrcia. Cada colla estarà formada per un o dos caçadors i sis cans. A més, hi haurà quatre jutges i dotze acompanyants de finca. La prova de caça es realitzarà de 9.30 h a 13.30 h i el punt de trobada serà a l’envelat situat a l’aparcament de sa Senieta a partir de les 7.30 h, moment en el qual, qui vulgui, podrà visitar i apreciar els grups de cans participants. 

Per xerrar d’aquesta fita històrica i del funcionament d’un concurs així, el divendres vàrem comptar al De far a far amb en Joan Ferrer ‘Platé’ i Mariano Castelló ‘de s’Hereu’, dos autèntics apassionats de la caça amb ca que ens varen oferir una lliçó magistral de l’autèntic protagonista de la prova, aquest animal de quatre potes d’una raça amb molta solera a les illes i a la península.

En Joan i en Mariano també ens varen relatar tota la feina desinteressada que els caçadors estan duent a terme aquests mesos, des de la lluita contra la plaga de processionària -“estem desbordats”, ens varen reconèixer, a l’ajuda en tasques de sembra o al control de la plaga de conills a bandes de l’illa, comentant-nos abans que ningú als micròfons de Ràdio Illa la situació lamentable i preocupant de les figueres plantades a la finca pública de Can Marroig, deborades pels rosegadors que habiten de manera massiva aquella zona de l’illa.

Podeu escoltar la conversa en aquest enllaç:

 

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES