Escola i escoleta de Sant Ferran obriran abans de la finalització del curs 2020/2021

La presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer, i la presidenta del Govern balear, Francina Armengol, juntament amb el conseller d’Educació del Govern, Martí March, i la consellera d’Educació del Consell, Susana Labrador, han posat avui migdia la primera pedra de l’escola i escoleta de Sant Ferran.
A l’acte també ha assistit la consellera de Presidència, Pilar Costa, la diputada Sílvia Tur, els vicepresidents del Consell Ana Juan i Rafael Ramírez, la delegada d’Educació a Eivissa i Formentera, Margalida Ferrer, així com representants de l’equip directiu i de l’associació de mares i pares del centre.
L’acte ha consistit en la introducció d’una urna metàl·lica o càpsula del temps en els fonaments de l’obra, amb una acta signada per Francina Armengol i Alejandra Ferrer així com Martí March i Susana Labrador, i amb una col·lecció de monedes de curs legal i diaris editats avui.

Col·laboració institucional
La presidenta del Consell ha assenyalat que avui «és un gran dia perquè hem posat la primera pedra d’una escola i escoleta que és una demanda històrica. A més, serà una escola d’una única planta, amb poc impacte visual, adaptada a Formentera i a les necessitats educatives de l’illa».
Per la seva banda, Francina Armengol ha destacat l’entesa entre Consell i Govern; «d’aquesta col·laboració surten també les millors idees com aquesta infraestructura, amb què cobrim les ràtios per donar la millor educació a les nostres nenes i nens», ha dit la presidenta del Govern.
La consellera d’Educació de Formentera s’ha mostrat satisfeta per l’acte simbòlic d’avui i ha destacat que «encara que arribar fins aquest punt no ha estat fàcil ara ja sí que veiem clar que l’escoleta i l’escola es podran estrenar ben aviat». En aquest sentit, Susana Labrador, hi ha agraït «a tota la comunitat educativa de Formentera que des de sempre hagin reclamat aquest equipament tan necessari per a la nostra illa i especialment a la direcció de l’escola i a l’Apima per la seva paciència».

Noves infraestructures per a 524 alumnes
El projecte del nou col·legi i de l’escoleta ha estat redactat per l’Ibisec i preveu un centre de dues línies amb 6 unitats per a Educació Infantil (3 a 6 anys) i 12 unitats per a Educació Primària (6 a 12 anys) per a un total de 450 alumnes. El centre s’ubicarà a una parcel·la d’11.037 m² situada als afores del nucli de Sant Ferran, al costat de la futura escoleta municipal que comptarà amb dues línies amb sis unitats per a 74 alumnes (0 a 3 anys).
El centre d’Educació Infantil i Primària (3 a 12) suposarà una inversió de 5.800.000 €, que finança la conselleria d’Educació i Universitat, i l’escola d’Educació Infantil municipal té un cost d’1.118.000 €, inversió que finança el Consell de Formentera. L’Ibisec s’encarrega de la licitació i execució de les obres, que tenen un període d’execució de 14 mesos. La construcció es va iniciar a final d’agost i segons ha explicat el conseller Martí March estarà enllestida el proper 2021, «i que s’acabi el curs 2020/21 en aquest centre educatiu».
La UTE Tecopsa Hermanos Parrot és l’empresa encarregada de les obres, que s’han adjudicat per un import de 6.708.234 €.
El Govern ha sol·licitat el cofinançament d’aquesta actuació per part del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) dins del Programa Operatiu FEDER/ESE 2014-2020.

About Author

Comments are closed.

background