TOP
Reservori de butà al lateral de comestibles Tur. 7bts

Esgotades les bombones de butà de preu regulat als comerços de Formentera

La possibilitat de comprar a Formentera una bombona de butà de les de sempre, les de color taronja de 12,5 kg, està resultant aquests dies una quimera.

Actualment, a la nostra illa sols es pot adquirir butà a dos comerços; comestibles Verdera, a Porto-salè, i comestibles Tur (Super 6.4), prop de Sant Ferran, que atén als usuaris els matins de dilluns a dissabtes, de 9 a 14 h, sols per a la venda de butà. En tots dos comerços només disposen aquest divendres de bombones lleugeres del tipus NEL, de nanses blaves i 12 kg, que no tenen preu regulat per l’estat.

Ràdio Illa ha provat de posar-se en contacte també amb l’empresa distribuïdora de gas butà a Formentera en diverses ocasions tant ahir dijous tarda com aquest divendres matí, per esbrinar quines existències de butà resten a Formentera. Tanmateix, no hem aconseguit resposta.

A expenses del temporal de mar
La manca de provisió de bombones ve causada perquè el vaixell de càrrega Ofiusa Nova, de la naviliera Formentera Lines, que és l’encarregat de transportar els subministraments de bombones a la nostra illa, no pot travessar es Freus per mor de les males condicions meteorològiques.

A inicis de setmana i en previsió que l’estat de la mar no millorés en els dies següents, l’empresa subministradora de bombones va decidir regular el repartiment d’aquestes, i si bé hi havia més facilitat per adquirir bombones lleugeres Nel, ja no es trobaven bombones normals.

Es preveu que la situació meteorològica adversa es pugui allargar fins aquest diumenge tarda o dilluns, quan segons les previsions, hi haurà una millora de l’estat de la mar.

Preu regulat versus preu lliure
El problema rau també en el preu, ja que aquest està regulat per l’Estat a 18,63 € en la bombona de tota la vida, mentre que el format Nel té preu lliure, i això a la pràctica vol dir que val uns 5 euros més per un volum similar de gas. Es pot bescanviar una bombona normal per una de Nel, però l’usuari passarà a pagar llavors el preu de lliure mercat.

Compartir

PROGRAMES