TOP
Una terrassa a Sant Francesc. Foto: 7bts

Formentera: 12 nous positius, 23 en dos dies

Formentera ha sumat 12 nous positius en les darreres hores, si es tenen en compte els 11 d’ahir, en dos dies s’han detectat 23 casos a l’illa. En total hi ha 58 contagis actius, des de l’11 de febrer, quan l’illa estava encara afectada per l’onada de Nadal, que no se superava la cinquantena de malalts.
Del total d’actius de Formentera, 2 reben atenció hospitalària en planta a Can Misses: un resident de 73 anys i un turista de 64 anys. En canvi, hi ha 56 afectats lleus o asimptomàtics que reben seguiment facultatiu.
D’ençà que començà la pandèmia, s’han detectat 534 casos de coronavirus a l’illa, que torna a augmentar la incidència acumulada a 14 dies, passant de 386 a 462 casos per 100.000 habitants. Cal esmentar que malgrat que el Consell ho ha sol·licitat en reiterades ocasions, Salut segueix oferint les dades epidemiològiques sense diferenciar entre residents i visitants. Aquest fet provoca que la incidència a les Balears tendeixi a créixer en època turística, ja que aquesta dada té en compte tots els positius (tant de residents com de visitants) en proporció no a la població flotant de les Illes, sinó a la xifra d’empadronats.
A Eivissa s’han diagnosticat 190 nous contagis i hi ha 1.609 casos actius, dels quals 1.564 són lleus. En canvi, hi ha 8 pacients a l’UCI i 37 en planta (entre els quals hi ha els 2 ingressats de Formentera).
D’altra banda, descendeix la xifra de professionals sanitaris en vigilància activa, que passa de 25 a 23, dels quals 10 són positius.

Vaccinació
Pel que fa a la vaccinació, a Formentera s’han administrat 9.474 dosis (80 més que ahir) i hi ha 5.750 persones que han rebut almenys un vaccí, és a dir, un 53,7% del total del col·lectiu diana, que és tota la població major de 16 anys. En el cas de Formentera, agafant de referència el padró de 2020, la població diana estaria formada per 10.350 persones, segons ha informat la conselleria balear de Salut.
D’altra banda, 4.627 persones ja han completat la pauta d’immunització (un 43,2% del total). Salut indica que en aquest grup hi ha les persones que han rebut dues dosis, les que han passat la malaltia (i per tant només els correspon una única dosi) i les que són inoculades amb la monodosi de Janssen.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES