Formentera acaba el gener amb 305 aturats

El que representa una reducció del 14,6% respecte al gener de l’any passat. En relació al mes de desembre, les oficines del SOIB han registrat un descens en 4 aturats.
La contractació ha pujat únicament un 1% respecte el gener de 2017, amb 206 nous contractes. Una vegada més, la poca qualitat dels nous acords laborals és manifesta i només 29 dels 206 nous contractes són indefinits mentre que 177 són temporals. Per sectors, els serveis segueixen liderant la contractació amb 121 nous acords laborals, però guanya terreny la construcció amb 71 nous contractes. L’agricultura amb 6 i la indústria amb 8 acords laborals queden com a testimonials.
En el global de les Balears, el nombre d’aturats registrats a les oficines del SOIB es va situar en acabar el mes de gener a 62.719 persones, després de baixar en 650 desocupats respecte al mes anterior, el que suposa un descens de poc més d’un 1%.
D’aquesta manera, Balears i Canàries es converteixen en les dues úniques comunitats autònomes que registren caigudes de l’atur en el primer mes de l’any.
Respecte a 2017, a les Illes hi ha 3.997 persones aturades menys que fa un any, fet que suposa un descens de la desocupació interanual de gairebé el 6%.

About Author

Comments are closed.

background