TOP
S’han acceptat les 12 esmenes presentades pel diputat per Formentera.

Formentera aconsegueix que s’integrin les seves propostes a la nova Llei de Joventut

El diputat per Formentera, Antonio Jesús Sanz ha destacat que la nova llei de joventut suposa una adaptació a les necessitats dels joves de la nostra societat després de 15 anys de la darrera actualització de la norma. En aquest sentit, Sanz ha recordat que la joventut ha passat dues crisis econòmiques i una pandèmia, el que ha “afectat especialment al jovent, fins i tot en la seva manera de viure”.

“Ser jove a segons quins territoris és encara més complicat”
Segons Sanz, la nova llei farà possible i impulsarà “polítiques per fer millor la vida dels joves de les Illes Balears”, un col·lectiu que representa un 16% de la població de la nostra comunitat.

El diputat ha explicat que s’han acceptat les 12 esmenes que havia presentat per tal de millorar la llei i adaptar-la a la realitat de Formentera. Al respecte, ha reivindicat la dimensió territorial perquè “ser jove a segons quins territoris és encara més complicat”.

Entre d’altres, en aquestes esmenes s’ha aprovat que, donada la singularitat juridicoadministrativa de Formentera, en el que és relatiu al Consell de la Joventut Insular, sigui “conforme al seu règim juridicoadministratiu especial. A Formentera hi haurà un consell de la joventut que agrupi en una única entitat els vessants locals i insulars”

Desenvolupar-se de manera plena
El diputat ha repassat els aspectes principals de la nova norma. En primer lloc, ha dit que “es treballa un dels principals objectius per als joves: L’emancipació, amb mesures com la reserva d’un 15% del parc públic d’habitatges per a joves”. En segon lloc, ha assegurat que la nova llei de la joventut atorga dignitat plena a una generació que als darrers 15 anys “ha vist com molts de somnis desapareixien o es veien retardats per molt de temps”.

Finalment, Sanz ha remarcat que, “és la nostra responsabilitat com a càrrecs públics fer i ser exemple de les polítiques que necessita la joventut per a desenvolupar-se de manera plena”.

Compartir

PROGRAMES