TOP
Instantània amb el grup de premiats. Foto: CAIB

Formentera acull el lliurament dels Premis del Turisme 2021

El Govern balear ha lliurat aquest dimecres els Premis del Turisme 2021 durant la V Nit del Turisme, que s’ha fet per primera volta a Formentera. Aquestes distincions honorífiques es dediquen a iniciatives o actuacions que aposten per la viabilitat, la innovació i la sostenibilitat del producte turístic de les Illes i, així, contribueixen a millorar la qualitat, la competitivitat i l’emprenedoria del sector.

Fer l’impossible
Durant la seva intervenció en la gala, la presidenta balear, Francina Armengol, ha celebrat que la Nit del Turisme es pugui tornar a dur a terme després de la pandèmia, “i 20 mesos de valentia i resistència”. La presidenta ha agraït el seu paper a “cada un dels treballadors i treballadores del sector”, que “han fet l’impossible” per tal que les Balears es presentessin com una destinació turística segura.
A més, Armengol ha destacat que les Balears són, després d’una estratègia col·lectiva de protecció i reactivació, la comunitat que més ocupació crea i que més recuperació està tenint, i ha recordat que “l’èxit d’aquestes illes és que hem estat capaços d’anar junts” i ha assegurat que, ara, “hem de seguir millorant des de la innovació i la sostenibilitat cap al turisme i el model que volem”. En aquest sentit, la presidenta ha afirmat que “disposam d’una gran arma, que són els fons europeus, i que ens permetran tenir unes illes més justes, més solidàries i més sostenibles mediambiental, social i econòmicament”.

El conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, ha defensat el compromís del Govern amb aquests guardons i ha lloat “l’esforç i la iniciativa” de tots els premiats, que fan “més gran el sector turístic de les Illes Balears”.
Negueruela ha recordat que el principal actiu de “les nostres empreses turístiques és, sens dubte, el capital humà”, i ha afegit que “tenir treballadors més qualificats significa tenir un sector turístic més productiu, eficient i competitiu”.

L’acte, al qual han assistit prop de 100 persones, ha estat organitzat per l’Agència d’Estratègia Turística de les Illes Balears (AETIB), amb la col·laboració del Consell de Formentera.

Iniciatives i persones premiades per categories
1. Divulgació del coneixement i la recerca en època de pandèmia
Daniel Ruiz Aguilera. Llicenciat i doctor en Matemàtiques, és professor de la UIB des del 2006. Rep el guardó per la seva labor d’anàlisi i difusió de dades durant la pandèmia, de manera rigorosa, global i detallada, i per la seva col·laboració, tant amb la Conselleria de Salut com amb la de Turisme, en el pla de contenció i recuperació de la pandèmia.

2. Millor iniciativa de responsabilitat social
Hauser & Wirth i voluntaris de l’illa del Rei. El Jurat concedeix el premi a les dues entitats per la seva indubtable contribució a la conservació i la preservació del patrimoni cultural i paisatgístic de Menorca, per ajudar a recuperar aquest espai singular i per col·locar l’illa del Rei en l’escena mundial de l’art i la cultura.

3. Millor iniciativa de turisme sostenible
Jardins d’Alfàbia. Alfàbia és un conjunt de casa, jardí i hort situat a Bunyola, enmig de la serra de Tramuntana. Visitar-lo és una de les millors activitats culturals que es poden fer a les Illes Balears.

4. Dedicació professional en turisme
Jaume Nebot Morey (a títol pòstum), exconseller delegat de Protur Hotels. El Jurat li concedeix aquest guardó a títol pòstum en reconeixement de la seva dedicació en favor del turisme i pel fet de ser un gran referent per millorar la imatge turística de les Illes Balears.

Antonio Copete, exsecretari general de la Federació de Serveis, Mobilitat i Consum d’UGT. La història de l’hostaleria a les Illes Balears no s’entén sense la persona d’Antonio Copete, que ha estat durant més de vint anys una figura clau en el sector i part fonamental en favor del treball digne a l’hostaleria.

5. Experiència turística
Ruta dels Fars de Formentera. És un recorregut que rep aquest guardó perquè és una proposta experiencial que connecta de manera significativa amb les persones i fa valer els recursos del nostre territori tenint en compte els criteris de qualitat i sostenibilitat en tots els sentits.

6. Bones pràctiques en igualtat de gènere
Cranc Illa de Menorca Festival. El Cranc Festival va néixer amb la idea d’oferir als menorquins la possibilitat de gaudir d’un festival de música amb artistes tant nacionals com internacionals de primer nivell sense haver de sortir de Menorca. Destaca perquè té incorporades diferents bones pràctiques en igualtat de gènere, com la paritat entre homes i dones, l’ús correcte i inclusiu del llenguatge o la política de tolerància zero.

7. Suport empresarial de l’àmbit turístic en la lluita contra la pandèmia
Hotel W Ibiza i MAF Ibiza. Des de l’inici de la pandèmia, l’Hotel W Ibiza, amb MAF Ibiza i l’Ajuntament de Santa Eulària des Riu, va iniciar un projecte sense ànim de lucre, anomenat “Santa Eulària amb tu”, pel qual es cuinaven a l’Hotel W menús saludables que es distribuïen a diferents domicilis de persones necessitades del municipi, per la seva condició econòmica o perquè, per la seva avançada edat, no podien fer la compra o cuinar.

Mencions
A més dels premis en cadascuna de les categories, enguany el Jurat ha decidit fer dues mencions honorífiques. En primer lloc, en reconeixement dels empresaris que han posat a disposició els seus establiments turístics per convertir-los en hotels pont per al confinament de casos de COVID-19 positius i contactes estrets. Són els següents:

Formentera: Insotel Hotel Group
Eivissa: Cadena PlayaSol Ibiza Hotels – Azuline Hotels
Menorca: Set Hotels
Mallorca: Meliá Hotels International – Grup Pabisa

En segon lloc, es reconeixen també el consolat britànic i l’ambaixada del Regne Unit pel seu treball conjunt amb el Govern per millorar la coordinació en la pandèmia, treball que va permetre poder avançar per mantenir la connectivitat i contribuir a la reactivació econòmica de les Illes Balears amb un dels nostres principals mercats emissors.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES