TOP

Formentera compta amb un servei de traducció en 50 idiomes

El Consell de Formentera ha contractat un servei específic d’interpretació en més de 50 llengües, que es diu Dualia, una mesura pionera a les Balears. La consellera de Turisme, Alejandra Ferrer ha indicat que “amb només una trucada de telèfon ens podrem comunicar en més de 50 idiomes, les 24 hores del dia, els 365 dies de l’any”. Ferrer ha afegit que la Guàrdia Civil, la Policia Local, el servei de Socorrisme, les Oficines d’Informació Turística, i treballadors del Consell que cobreixen les emergències de l’àrea de Benestar Social faran servir aquest sistema per millorar la seva atenció. “Podrem evitar les errades en traducció, millorar el servei que oferim tant a turistes com a residents, que encara no parlin bé la nostra llengua, i amb l’ajuda del traductor també podrem reduir els problemes derivats de les diferències culturals”, segons la consellera.

Formentera: destinació segura
D’altra banda, la titular de Turisme ha explicat que s’ha creat el tríptic ‘Formentera destinació segura’ amb tota la informació resumida que pot necessitar un turista per temes de seguretat. El fulletó també recull diferents aplicacions que es poden fer servir per comunicar delictes, com alercops o eines d’internet per interposar denúncies, com e-denuncia, així com telèfons d’interès i recomanacions bàsiques. El fulletó s’ha editat en 3 idiomes, castellà, català i anglès, i també està disponible al web turisme.

Reforç de seguretat
A la roda de premsa, que també ha comptat amb el conseller de Presidència, Bartomeu Escandell, el cap de la Policia Local, Félix Ramos, i el comandant de la Guàrdia Civil d’Eivissa i Formentera, Enrique Gómez Bastida, s’ha recordat l’obligació de donar-se d’alta en el sistema d’hostalatge de la Guàrdia Civil per passar informació de les persones que pernocten al seu establiment i col·laborar així amb la seguretat damunt l’illa.
Per la seva banda, el comandant de la Guàrdia Civil ha destacat que aquest estiu es reforçarà la presència de cossos especials de seguretat de la Guàrdia Civil, com el SEPRONA, l’equip ROCA o altres dispositius especials. A més, com cada temporada hi haurà un dispositiu especial de control de trànsit.
Per part seva, Bartomeu Escandell ha explicat que el cos de la Policia Local estarà format aquest estiu per 16 efectius, el que permetrà cobrir tots els torns. A més, ha destacat que la creació del cos d’inspecció del Consell de Formentera i del personal de la zona blava ha permès que els agents locals puguin destinar esforços a aspectes més concrets de feina de seguretat.

 

Compartir

PROGRAMES