TOP
Grup de banyistes a Migjorn. Foto: 7bts

Formentera demana que es reconsideri l’obligatorietat de dur mascareta a platges i espais naturals

La presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer, ha valorat que el dictàmen que determina l’ús obligatori de mascareta als espais naturals publicat ahir al BOE va “en contra de totes les polítiques que hem dut endavant fins ara, en què eren les comunitats autònomes, juntament amb els municipis, els encarregats de prendre aquest tipus de decisions pel que fa a mesures restrictives relacionades amb la covid”.

Calen mesures ‘coherents’
Ferrer jutja aquesta mesura de “desproporcionada” per a una illa com Formentera, on la majoria de les voltes a les platges i espais naturals a l’aire lliure “es pot garantir que la gent pugui passejar amb la distància sanitària necessària i, per tant, no hi ha un perill major de contagi” ha precisat la presidenta, que ha afegit que “és necessari que les mesures siguin coherents i que la ciutadania les faci seves per garantir la seva participació en el compliment de les mateixes”. Cal recordar que la norma ja determinava que l’ús de la mascareta no era obligatori a les platges, ni piscines, ni als espais naturals a l’aire lliure sempre que es pogués respectar la distància de seguretat.

Petició a Armengol
Avui la presidenta del Govern balear, Francina Armengol, participarà en el Consell Interterritorial de Salut. Alejandra Ferrer li ha traslladat a Armengol la petició de què es reconsideri l’aplicació d’aquesta norma. “La mesura ha de ser repensada i adaptada a cadascun dels espais i situacions i ha de tenir en compte les especificitats de cada lloc i l’evolució de la pandèmia en cada municipi”, ha declarat Ferrer.

Compartir

PROGRAMES