Formentera demana que l’Estat tengui en compte la triple insularitat

La presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer i la senadora, Patricia Abascal, s’han reunit avui en una trobada que ha servit per traslladar-li a Abascal les peticions de l’illa de Formentera perquè com a senadora les defensi a davant l’Estat.

Finançament per Balears
Ferrer li ha recordat la «necessitat de tenir un finançament específic, és a dir un Règim Especial de les Balears (REB), que tengui en compte la triple insularitat de Formentera». També han parlat sobre la necessitat d’apropar els serveis a la ciutadania de Formentera, en relació amb la reclamació de la creació d’un Jutjat de Primera Instància a l’illa.

El problema de l’habitatge
El desenvolupament de l’Agenda 2030 per evitar i lluitar contra el canvi climàtic ha set un altre dels temes que s’han posat sobre la taula. La presidenta també li ha explicat la feina que ha fet el Consell de Formentera d’adaptació de la normativa municipal relativa a l’habitatge, per tractar d’ajudar a la creació d’una borsa de lloguers per tot l’any, així mateix ha reclamat «la implicació de l’Estat per solucionar el problema de manca d’habitatge i garantir que tots els formenterers puguin tenir cobert aquest dret de primera necessitat».
Per la seva banda, la senadora ha destacat que un dels seus principals objectius és que «es conegui el que són les illes i com s’hi viu, i que tenim unes necessitats que s’han d’entendre, comprendre i resoldre a Madrid». Per això, Patricia Abascal ha sol·licitat la creació d’una ponència exclusiva sobre insularitat i ciutats autònomes. En aquest sentit, la presidenta s’ha compromès a traslladar-li tots els problemes específics de l’illa perquè puguin ser debatuts en aquesta ponència.

About Author

Comments are closed.

background