TOP
La regulació per aquest 2023 serà de l’1 de juny fins al 30 de setembre. JRM

formentera.eco s’activa de cara a la temporada

Ahir dilluns s’activà el web formentera.eco, de regulació d’entrada i circulació de vehicles a l’illa, “per obtenir l’autorització per circular a Formentera durant el període de regulació per aquest 2023, que serà de l’1 de juny fins al 30 de setembre”, ha explicat el conseller de Mobilitat, Rafael González.
“El tràmit per demanar l’autorització és senzill, funciona com una web de reserves”, ha destacat el conseller. Els visitants hauran de pagar la taxa per circular a l’illa durant les dates de la regulació. El preu per aquest 2023 serà: 6 euros al dia amb pagament mínim de 30 euros per als turismes, i 3 euros al dia amb pagament mínim de 15 euros per a les motos.

De moment, es paga la taxa del 2022
Cal destacar que fins a l’aprovació definitiva de la modificació de la taxa es pagarà la del 2022; turismes 3 euros al dia amb pagament mínim de 15 euros, i per a les motos 1,5 euros al dia amb pagament mínim de 7,5 euros. La modificació de la taxa per al 2023 es va aprovar inicialment al ple ordinari del mes de gener. Ara està en període d’exposició pública i es preveu que en el mes d’abril sigui aprovada definitivament i entri en vigor, moment en el qual ja es pagarà la nova taxa.

Sostre de vehicles
Tal com es va marcar a principi de legislatura, en total hi haurà una davallada del sostre de vehicles del 16% respecte a l’inici de la regulació fa cinc anys. El sostre de vehicles regulats (turismes i motocicletes) de visitants i lloguers de vehicles serà de 10.458.

El conseller González ha fet una valoració positiva dels quatre anys de regulació, en què s’ha aconseguit baixar el trànsit (8,5% menys respecte al màxim històric), incrementar l’estada mitjana (de 3,5 dies el 2021 a 5,4 el 2022) i reduir les visites d’un dia (representaven el 40% de totes les sol·licituds el 2021 i el 27% el 2022). A més, assenyala el titular de Mobilitat, s’ha incrementat l’ús de la bici i el taxi i s’han recuperat els usuaris del transport públic a nivells prepandèmia. El conseller ha conclòs que “hem assentat les bases del camí a seguir i hem de continuar treballant per reduir el nombre de cotxes que circulen per les nostres carreteres”.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES