TOP
Roda de premsa d’aquest divendres.

Noves mesures a Formentera: “Nivell 4 sí, cribratge no”

La presidenta del Consell, Alejandra Ferrer i la portaveu del Govern balear, Pilar Costa, han anunciat avui que Formentera passa a Nivell 4 d’alerta sanitària, el màxim nivell de protecció, a partir de demà dissabte, 23 de gener, una mesura que es revisarà el proper dissabte 30.

Augmenta la incidència acumulada, però encara no es preveu cap cribratge
La implementació del nivell 4 d’alerta arriba a causa de la greu situació epidemiològica que travessa la nostra illa, amb 114 de contagis actius confirmats avui divendres, tres d’ells ingressats en planta a Can Misses, i una incidència acumulada a 14 dies (IA14) que s’enfila als 833 casos per cada 100.000 habitants quan una setmana enrere era de 223 casos. Així i tot, des del Govern encara no es preveu donar cap pas quant a la realització d’un cribratge massiu a Formentera, tot i que s’estudiarà la possibilitat d’acord amb la progressió de les xifres de contagi.
Formentera passa així a una situació similar a la de la resta de l’arxipèlag, mantenint el tancament perimetral establert divendres passat i que ara es reforça, ja que Eivissa passa a estar també a situació de tancament perimetral.

Principals canvis amb l’entrada del Nivell 4
Entre els canvis més destacats amb el Nivell d’alerta sanitària, les reunions socials en interior i exterior podran comptar amb un màxim de sis persones pertanyents a un màxim de dos nuclis de convivents i el toc de queda s’estableix entre les 22 i les 06 h.
Així mateix, les terrasses, amb un aforament màxim del 75%, hauran de tancar a les 18 h els divendres, dissabtes i vespres de festius i l’interior dels locals haurà de romandre tancat. El comerç seguirà amb un aforament del 50 % i l’horari de tancament s’estipula a les 22 h.
D’altra banda, l’activitat esportiva a l’aire lliure es permet en grups de màxim 6 persones, mentre que en nivell 3 el màxim eren 15 persones.

Afectació de les activitats organitzades pel Consell
Pel que fa a les activitats organitzades per la institució insular, totes les activitats extraescolars no reglades queden suspeses, els serveis del Consell com la Biblioteca i el Cinema s’adapten i rebaixen els seus aforaments i l’administració seguirà fomentant el teletreball, mentre garanteix que es donin tots els serveis però disminuint els contactes. La piscina continuarà tancada i el poliesportiu cancel·la totes les classes col·lectives i readapta tots els seus serveis.

Reunió amb la PIMEF
La presidenta i la vicepresidenta i consellera de Comerç, Ana Juan, s’havien reunit avui prèviament amb els representants de la Pimef per parlar sobre la necessitat que el sector empresarial afectat per la crisi derivada de la covid rebi ajudes. Des del Consell ja es treballa conjuntament amb el Govern perquè arribin d’una manera fàcil i àgil. La presidenta Ferrer s’ha compromès a què es continuaran bonificant les taxes del Consell per ajudar-los.
En l’esmentada reunió també s’ha parlat sobre la importància de què el procés de vacunació es potenciï “perquè es pugui aconseguir arribar al 70% d’immunitat que necessitam per poder tenir temporada turística”, ha apuntat Ferrer.

Crida a la responsabilitat
Alejandra Ferrer ha incidit de nou en la crida a la responsabilitat de la ciutadania perquè redueixi al màxim tots els seus contactes i respecti les mesures de seguretat sanitària. “Podem aprofitar les oportunitats que ens dóna Formentera per gaudir d’espais a l’aire lliure, ara que no hem d’estar tancats a casa, però hem de fer les sortides respectant al màxim les mesures de seguretat perquè siguin segures i ens protegim nosaltres i les persones que estimam”.

Compartir

PROGRAMES