TOP
Alejandra Ferrer en la presentació de Formentera a Fitur.

Formentera es presenta a Fitur com un “Laboratori de Sostenibilitat”

Avui dijous 23 de gener la presidenta del Consell de Formentera i consellera de Turisme, Alejandra Ferrer, ha presentat a Fitur la destinació “Formentera: Laboratori de Sostenibilitat”. Alejandra Ferrer ha explicat que Formentera “és una illa de petites dimensions però que ofereix moltes possibilitats, tant pel que fa a la seva agenda cultural i esportiva, com a les possibilitats de gaudir de la seva natura i sobretot de la seva tranquil·litat”.
Alejandra Ferrer també ha destacat el caràcter propi de l’illa de Formentera i ha convidat que es visiti fora dels mesos de temporada alta quan hi ha moltes activitats programades com “la mitja marató, el Formentera Jazz Festival, els caps de setmana gastronòmics i el Formentera Zen, entre moltes altres”.
D’altra banda, la presidenta ha parlat sobre la necessitat de Formentera de trobar l’equilibri entre el turisme, la qualitat de vida dels residents i la protecció del medi ambient, “sobretot tenint en compte que el nostre principal actiu i el motiu pel qual ens visiten els turistes és el nostre paisatge, la nostra natura i tranquil·litat”.

Mesures per “una illa sostenible”
“Des de fa mes d’una dècada estem treballant per aconseguir trobar l’equilibri i ser una illa sostenible amb projectes com l’aposta per la mobilitat sostenible, el Save Posidonia Project i la regulació d’entrada de vehicles, que vàrem iniciar el passat estiu, entre altres”, segons ha explicat la presidenta que ha afegit que “les regulacions no cerquen restringir, sinó garantir que tant els visitants com els residents podrem gaudir per molts d’any de la nostra illa tal com és ara”.
A més, per la seva idiosincràsia “Formentera és un lloc idoni per ser un laboratori de sostenibilitat i així poder traslladar els projectes a altres destinacions turístiques, demostrant que és possible trobar l’equilibri entre cura del medi ambient i el benestar de residents i visitants”.
Aquesta presentació s’ha fet a l’estand de les illes davant mitjans de comunicació nacionals i internacionals i s’emmarca dins la celebració del dia de les illes a Fitur. La fira turística se celebra a Madrid fins al pròxim diumenge 26 de gener.

Compartir

PROGRAMES