TOP
El nou PCR no requereix introduir bastonets pel nas.

Formentera ja compta amb PCR privades a 75 euros

Des d’avui el Centre Mèdic Formentera ofereix proves PCR amb mostra de saliva a 75 euros, conforme el preu establert pel decret del Govern balear. Fonts del centre ho han fet saber a Ràdio Illa després que hagin conclòs amb èxit les negociacions amb els laboratoris que faran l’anàlisi de les mostres.
La mostra de saliva per fer la PCR és analitzada de la mateixa manera que les mostres de frotis nasofaringi, emprant tècniques de biologia molecular en el laboratori. L’extracció de la mostra en saliva resulta més còmoda que la introducció d’un bastonet pel forat del nas, si bé els experts assenyalen que les mostres nasofaríngies ofereixen una sensibilitat lleugerament superior especialment quan hi ha poca càrrega viral.
El Centre Mèdic Formentera indica que seguirà fent PCR amb mostres nasofaríngies, si bé en aquest cas, a un preu de 120 euros.

Sense PCR
A principis de setmana el Centre Mèdic Formentera anuncià que deixava d’oferir PCR perquè la tarifa establerta de 75 euros no arribava a cobrir el preu de cost d’aquests tests. Si bé al llarg de la setmana i responent a la demanda generada, es van reprendre les proves, a un cost de 140 euros que es desglossava de la següent manera, 75 euros el test i 65 la consulta mèdica. Amb l’acord anunciat avui, el preu de la PCR es rebaixa a 120 euros amb mostra nasofaríngia i 75 euros amb mostra de saliva.
D’altra banda, el mateix centre ofereix test d’antígens al preu fixat de 30 euros fins a finals d’existències.

Compartir

PROGRAMES