TOP
La dotació es destinarà a la distribució d’aliments a les famílies i persones més vulnerables.

Formentera multiplica per 10 la dotació a Formenterers Solidaris per aquest 2020

El Consell ha aprovat avui en Comissió de Govern la concessió d’una subvenció a l’entitat Formenterers Solidaris per un import de 30.000 €. Aquesta ajuda es donarà mitjançant la signatura d’un conveni de col·laboració entre l’associació i la màxima institució insular. La dotació es destinarà a la distribució d’aliments a les famílies i persones més vulnerables residents a l’illa de manera coordinada amb l’àrea de Benestar Social.

Resposta urgent i coordinada
La presidenta Alejandra Ferrer ha explicat que amb aquesta dotació “multiplicam per 10 la quantia que s’ha destinat altres anys a aquesta ONG local. Per exemple, l’any 2019 el conveni va ser de 3.000 €. Aquest increment s’ha augmentat per donar suport a la feina d’aquesta organització que ajuda les persones més vulnerables, una feina més necessària que mai a causa de la crisi provocada per la covid-19”.
Després de la declaració de l’estat d’alarma per a la gestió de la situació de crisi sanitària ocasionada pel coronavirus i tenint en compte que l’emergència sanitària ha afectat de forma notable l’economia en general i, especialment, moltes famílies de la nostra illa, la qual cosa s’ha manifestat en una demanda sense precedents d’assistència social bàsica, queda justificada la necessitat de donar una resposta urgent i coordinada a les necessitats socials que hi ha a l’illa.

Cobertura de les necessitats bàsiques de famílies i persones necessitades
Cal recordar que Formenterers Solidaris és l’única associació sense afany de lucre amb seu oficial a Formentera que té com a objectius, entre d’altres, l’atenció a persones i col·lectius en situació de pobresa o necessitat social residents a l’illa. Pel que fa a les activitats que realitza en l’àmbit local destaquen les consistents a cobrir les necessitats bàsiques de les famílies i persones més necessitades mitjançant, principalment, la distribució d’aliments i roba. Es nodreix fonamentalment de donatius i de campanyes específiques de lliurament de material que organitzen diferents col·lectius i, sobretot, del Banc d’Aliments. El repartiment dels lots se cenyeix a productes de primera necessitat i no peribles com ara llet infantil i bolquers.

Compartir

PROGRAMES