TOP
Instantània de la jornada. CIF

Formentera participa en les jornades “Transitar cap a la sostenibilitat” del CES

La vicepresidenta del Consell Alejandra Ferrer ha participat en les jornades Transitar cap a la sostenibilitat a la Cambra de Comerç de Mallorca organitzades pel Consell Econòmic i Social de les Illes Balears.

La també responsable de Turisme i de l’Observatori de Dades ha format part de la taula rodona Capacitat de càrrega i fet insular, per tractar les problemàtiques relacionades amb la insularitat d’un territori i la dinàmica econòmica, social, mediambiental i demogràfica a les Illes Balears.

“O serveis propis, o compensacions”
Alejandra Ferrer va exposar tota feina i les dades que s’estan recollint des de l’Observatori de Dades de Formentera que “són necessàries per poder prendre decisions de futur que ens ajudin a posar en relleu les problemàtiques que tenim a Formentera per la triple insularitat, sobretot en relació amb els preus i el cost de vida”.
La vicepresidenta també va traslladar la importància de què la nostra illa compti amb serveis propis i, si no es poden donar, compensar els sobrecostos, com és el cas dels estudiants que han de sortir de l’illa per cursar els seus estudis superiors.

Costes formentereres amb la capacitat de càrrega superada
Pel que fa a la capacitat de càrrega, Ferrer va parlar sobre el projecte formentera.eco, de regulació d’entrada de vehicles. “Un exemple de què sí que es poden prendre mesures per regular la capacitat de càrrega”, va destacar. “Ara, aquesta regulació s’hauria de fer extensiva a les nostres costes, que clarament tenen la seva capacitat de càrrega superada, però necessitam la col·laboració de totes les administracions implicades perquè el trànsit cap a unes illes sostenibles sigui real”, va concloure.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES