TOP
L’import més elevat, 1.000.000 d’euros, és per millora en el tractament i transport dels residus generats a la nostra illa. Arxiu

Formentera presenta esmenes per un valor de 2,76 milions d’euros als Pressupostos del Govern

El diputat per Formentera, Antonio Jesús Sanz, ha registrat aquesta setmana un total de 16 propostes per modificar el Projecte de Llei de Pressuposts de la comunitat autònoma. En conjunt, sumen un total de 2.760.000 euros “per millorar la vida dels residents de Formentera”.

Finançament amb finalitats mediambientals
L’import més elevat, un milió d’euros, és per millora en el tractament i transport dels residus generats a la nostra illa, incloent-hi la redacció d’un projecte per a la planta de compostatge “per tal de millorar el tractament de residus”.

Una altra de les partides importants és la de 400.000 euros, quantitat que Sanz demana que el Govern aporti al Fons per a garantir la sostenibilitat mediambiental i turística de l’illa, un fons que si bé es nodreix principalment de les taxes que paguen els vehicles de particulars que entren a Formentera, també contempla una aportació de la comunitat autònoma.

De fet, i pel que fa al medi ambient i la transició energètica, el representant formenterer proposa que es destinin 120.000 euros a cobrir el Centre de Dia amb plaques fotovoltaiques; altres 120.000 euros en la creació d’un nou camp de boies al nostre litoral per avançar en la regulació del fondeig; i 80.000 euros per millorar les infraestructures per a les barques i dotar d’un dron els equips de vigilància de les reserves marines, a més de 10.000 euros per estudiar la reutilització de les aigües depurades en usos urbans i 10.000 més per posar sensors per conèixer els nivells que tenen les aigües en el procés de depuració per fer possible “un menor impacte a la nostra mar”.

Nou projecte d’HPO
Quant a polítiques d’habitatge, el diputat ha inclòs una esmena de 200.000 euros perquè el Consell pugui reforçar-les i 50.000 euros per a la redacció d’un nou projecte d’HPO a l’illa.

Polítiques sanitàries
En matèria de salut, es demana una partida de 300.000 euros consolidar les plantilles de personal tècnic i del 061 a Formentera; 150.000 euros per reforçar el servei d’urgències durant la temporada estival; 40.000 euros per ajudar amb les despeses que suposa per als pacients haver de sortir de l’illa per rebre atenció sanitària; i 50.000 euros per millorar les instal·lacions d’Atenció Primària.

Cultura i patrimoni
Finalment, en l’àmbit cultural i patrimonial, s’ha esmenat el pressupost per destinar 200.000 euros per al desenvolupament del projecte museístic de ‘Sa Senieta’ i 30.000 euros a la reparació i conservació de la Colònia penitenciària des Campament, vestigi testimonial de la repressió franquista a l’illa.

Compartir

PROGRAMES