TOP

Formentera reactiva l’execució d’obra menor

El Consell de Formentera ha aprovat un decret de Presidència per reactivar l’execució de les obres menors, que queden subjectes a fer una declaració responsable amb comunicació prèvia a la màxima institució insular. D’aquesta manera es pretén agilitzar l’execució d’aquestes obres.
Les persones interessades han de realitzar la comunicació de forma telemàtica a través de l‘OVAC. L’àrea de Territori ha actualitzat durant l’estat d’alarma aquest i altres tràmits disponibles per poder donar millor servei a la ciutadania.

Tràmit
“El tràmit és senzill i es pot fer íntegrament de manera telemàtica, les obres menors s’han de comunicar al Consell amb una declaració responsable i aquestes es poden iniciar l’endemà o al cap de 10 dies d’haver fet aquesta comunicació, segons el cas”. Així ho ha explicat el conseller de Territori, Rafael González que ha afegit que amb aquest servei “esperam agilitzar la tramitació d’aquests permisos i, en aquests moments de crisi sanitària, intentar ajudar a la reactivació de l’economia”.
Així mateix, des del Consell s’augmentaran les inspeccions per garantir que tots els treballs comunicats s’executin correctament, ha destacat el conseller.

Suspesa temporalment l’ordenança de remors
Cal recordar que l’ordenança de remors està suspesa temporalment durant el període de desescalada del confinament, cosa que permet l’execució d’obres als nuclis urbans quan altres anys la seva execució estava suspesa des de l’1 de maig al 15 d’octubre.
Finalment, cal remarcar l’obligació del compliment, per part de qui faci una obra menor, de les Ordres i directrius establertes per les autoritats sanitàries en el sector de la construcció i el protocol d’actuació en matèria de salut laboral aprovat pel Govern balear per assegurar la no propagació de la Covid-19 a la nostra illa.

Compartir

PROGRAMES