TOP
Instantània de la reunió. Foto: CIF

Formentera reclama més vigilància al Parc Natural i el litoral

La presidenta Alejandra Ferrer, s’ha reunit amb el General de Divisió, Carlos Crespo de la Prefectura de Costes i Policia Marítima de la Guàrdia Civil. La trobada ha servit per recollir les necessitats de Formentera per la feina que s’està fent per implantar una nova base de la Guàrdia Civil del Mar a Eivissa que es destinarà a vigilar la seguretat marítima també a la nostra illa.

Pressió creixent a tot el litoral
Ferrer ha traslladat la necessitat de controlar totes les activitats que es donen al Parc Natural de les Salines d’Eivissa i Formentera, així com a la resta de la costa, amb el suport de totes les administracions implicades.
“Li hem explicat la urgència que tenim perquè es posi ordre en el Parc Natural i també a la resta del litoral de Formentera, protegit per diferents figures com Lic o Zepa. També que cal controlar els fondejos damunt posidònia, especialment enguany, quan veiem com la pressió que fins ara patia el Parc Natural s’està traslladant a altres zones com es Pujols o es Caló”, ha puntualitzat la presidenta.

Invasió continua de les zones de bany
També s’ha parlat d’activitats il·legals, com vaixells que es dediquen a la venda ambulant de begudes entre les embarcacions, els Partyboats i la contaminació acústica, la invasió continua de les zones de bany o l’ús d’elements a motor prohibits en aquests espais, entre moltes altres activitats que es produeixen sense permís creant situacions perilloses, insalubres i de competència deslleial.

Més vaixells de vigilància a les Pitiüses
L’Institut Armat ha set sensible a la necessitat que hi ha a les Pitiüses de disposar d’una base que apropi i millori la presència i vigilància d’aquest cos a les nostres illes.
El responsable marítim del cos ha anunciat que en els dies vinents es traslladaran alguns vaixells encarregats de la vigilància a la mar, com el Río Segura, a aigües Pitiüses.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES