TOP
Formentera vol estar representada en les decisions sobre les programacions aèries des Codolar.

Formentera reclama veu i vot a l’aeroport

El Consell de Formentera ha sol·licitat al Govern balear formar part del Comitè de desenvolupament de rutes de l’aeroport d’Eivissa, al qual ja pertanyen el Consell i ajuntaments eivissencs, la delegació del Govern i organismes com AENA.
L’entrada de Formentera en aquest comitè ha de suposar, segons la presidenta Ana Juan, “que l’illa tingui veu i vot en la connectivitat de l’aeroport des Codolar amb la Península i les destinacions internacionals”.

Representació en les decisions
En una carta dirigida al conseller balear de Mobilitat, Josep Marí Ribas ‘Agustinet’, Juan li recorda que “des de Formentera l’única sortida per via aèria a la Península i a l’estranger és a través de l’aeroport d’Eivissa. Per la nostra condició de triple insularitat, la dependència des Codolar provoca que la ciutadania de Formentera pateixi els vaivens de les programacions de les connexions aèries”.

Per aquest motiu, des del Consell se sol·licita l’entrada per tal que “la nostra illa estigui representada en les decisions que es prenen sobre les programacions aèries, tant estatals com internacionals”. La presidenta recorda que la programació d’aquestes connexions han de garantir la connectivitat tot l’any i que també influeixen directament en Formentera com a destinació turística, la nostra principal indústria econòmica.

Creació i objectius
Els comitès de desenvolupament de rutes varen sorgir l’any 2011 com a iniciativa del Ministeri de Foment davant la necessitat de crear un espai únic de diàleg on administracions centrals, autonòmiques i locals, juntament amb el sector empresarial, participin en la presa de decisions que afecten directament la connectivitat d’un aeroport. D’aquesta manera, tots els actors implicats poden participar en la promoció del transport aeri.

Les finalitats del comitè són servir com a interlocutor de les actuacions per enfortir i garantir la connectivitat aèria tot l’any, amb la col·laboració de les diferents línies aèries, i també establir rutes d’acord amb les necessitats del potencial de cadascuna de les illes.

Des del Govern es comparteix la idea que Formentera formi part del comitè de rutes de l’Aeroport des Codolar i es recull la reclamació per fer-la una realitat al més aviat possible.

Compartir

PROGRAMES