TOP
Les ajudes oscil·laran entre els 100 i els 300 euros. Foto: 7bts

Formentera subvenciona la compra de bicicletes noves entre els residents

Demà s’obre el termini per demanar subvencions per comprar bicicletes convencionals (100 €) i elèctriques (300 €). Les ajudes les poden demanar els residents de Formentera, majors de 18 anys, des d’aquest divendres i fins al 3 de gener a través de l’OAC o l’OVAC.

Formentera més sostenible
L’objectiu d’aquesta iniciativa, inclosa dins el Pla de Mobilitat Sostenible de Formentera, és “que amb aquestes ajudes, ciutadans que avui dia realitzen tots els seus desplaçaments diaris en cotxe, adquireixin una bicicleta i comencin a realitzar part dels seus desplaçaments en bicicleta”, ha apuntat el conseller de Mobilitat, Rafael González, que espera que “amb aquestes petites passes, entre tots facem de Formentera una illa més sostenible, amb una mobilitat més neta, on aconseguim reduir les emissions de CO₂ i la contaminació acústica, a la volta que fomentam hàbits de vida més saludables”.

Requisits de la convocatòria
El Consell destina aquesta primera partida de 15.000 euros a subvencionar la compra de bicicletes per part de residents de Formentera majors de 18 anys. Les subvencions es concediran en règim de concurrència competitiva, sent l’únic criteri d’atorgament el del moment de presentació de les corresponents sol·licituds, fins a esgotar la dotació pressupostària disponible.
Són objecte d’aquesta ajuda les bicicletes noves urbanes, de passeig, de senderisme o de muntanya, siguin convencionals o elèctriques, adquirides en règim de propietat, a establiments comercials de Formentera.
El preu màxim de la bicicleta convencional per demanar la subvenció ha de ser de 1.000 euros sense IVA, i el de les elèctriques, de 3.000 euros sense IVA, no sent subvencionables les compres de bicicletes de preu superior a l’indicat.
Per demanar l’ajuda, cal presentar els models adjunts a la convocatòria i el pressupost elaborat per un establiment comercial situat a Formentera amb la marca, model i els requisits tècnics exigits a la convocatòria que es troba al web del Consell de Formentera.

Compartir

Comentaris (1)

  • Pedro Galli

    Social-democracia = el Estado “redistribuye” tu patrimonio (tus ahorros, tu capital) para dárselos en su nombre a los pobres que el mismo Estado ha generado. Yo lo llamo robo, no impuestos.
    Lo que hay que hacer es un país viable, donde cada uno se pueda pagar su bicicleta sin esperar “estímulos” desde el Estado con dinero de otros.

Ho sentim, el formulari de comentaris està tancat en aquest moment.

PROGRAMES